По думите му действията на държавния глава означават, че той

...
По думите му действията на държавния глава означават, че той
Коментари Харесай

Георги Киряков: Президентът тропа с крак и се инати, но това сплотява някои партии

По думите му дейностите на президента значат, че той има някакъв политически проект, който цели разтрошаване на обединението на постоянния кабинет и обединението зад него: " Наблюдаваме продължение на тази линия на налагане на личен дневен ред, без да си дава ясна сметка, че по Конституция, той има избрана роля, която не включва борба с болшинство в Народното събрание и борба с Министерски съвет.

 

Много е елементарно на Министерския съвет да изолира личността на основния секретар, да не му дава достъп до безусловно нищо, което се случва в Министерство на вътрешните работи, и по този начин ще се реши тази патова обстановка до интервала, в който президента склони, каквото и да значи това, в границите на комплицираните връзки сред институциите в България, до момента в който склони да одобри напълно разумното предпочитание на сегашния постоянен кабинет да смени основния секретар. Не е мъчно да се преодолее това, явно Министерски съвет не желаят такова развиване и се пробват да водят някакъв градивен разговор с президента.

Румен Радев обаче, е решил да тропа с крайник по някакъв метод, очевидно това е сега настроението му за политиката, да се инати до момента в който не падне кабинета, да го назовем. Само, че той няма да падне по този начин, дейностите на президента още повече сплотяват позициите на обособените партии, на обособените водачи в това болшинство ", сподели още политологът.

 

Според Георги Киряков казусът не е, че президентът желае да резервира службите, а че желае да резервира своите хора в службите, с цел да може да контролира и управлява обстановката в тази сфера: " Не просто да получава информация. Той желае посредством своите хора да стопира процесите на реформиране на много сфери в България.

 

Би трябвало, откакто Министерски съвет, откакто вътрешното министерство желае да построи личен екип, на който да се доверява в работата си, президентът просто да одобри този факт. Той би трябвало да одобри това, в името на една доста по-голяма цел, не на персоналните цели на президента, или в персоналните цели на министър-председателя и на водачите на болшинството.

 

А в името на това, че България сега е в тежка политическа обстановка, в тежка обстановка във връзка със сигурността, не приказваме единствено за мигрантската рецесия, не приказваме и за убийството на Алексей Петров, а приказваме за изцяло чувство, че в България няма ред и няма правдивост. От тази позиция президентът би трябвало да работи много по-конструктивно и да остави Министерски съвет да работи с екип, който сметне за належащо и добре за точно тази обща цел - за сигурност в обществото ", разяснява още Георги Киряков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР