По думите му бившият премиер ще подаде жалба срещу задържането

...
По думите му бившият премиер ще подаде жалба срещу задържането
Коментари Харесай

Менков: Бойко Борисов няма да съди нито Петков, нито държавата

По думите му някогашният министър председател ще подаде тъжба против задържането си, с цел да бъде оповестено за незаконосъобразно

"Бойко Борисов стартира да излиза от шока от ареста. Той страда от високо кръвно, което беше сериозно поради неналичието на грижи. Г-н Борисов е политик от международна класа и общественик със личен жанр, въобще няма да подхваща ограничения да съди страната, нито Кирил Петков, който е станал очевидец против него.Ще подадем вАдминистративния съд тъжба против задържането му. Ще желаеме заповедта да се разгласи за незаконосъобразна ". Това съобщи юристът на някогашния министър председател Менко Менков, съобщи NOVA.

По думите му това е стихия в чаша вода. "Желанието на някой да преодолее прокуратурата е правно невероятно. За да се случи това би трябвало да се разрушат устоите на демократичната страна или разделянето на управляващите ", счита той. И добавя, че е невероятно КПКОНПИ да може да повдига обвиняване без единодушие и позволение на прокурор, тъй като е противоконституционно. И посочи, че прокуратурата не е саботирала нищо, тъй като не е била известена за дейностите на полицията.

"По случая с Божков Европейската прокуратура не е способена. Аз нямам информация тя да прави нещо по случая. Ще има сериозен отзив в Европа, тъй като Кьовеши не е очаквала такова развиване. В разпита си Петков твърди, че я е срещнал на 16 март с данните по преписката за задържането на Борисов. Това е незаконосъобразно. Разследващите органи са самостоятелни ", безапелационен е Менков.

Според него е подадена тъжба за незаконосъобразно задържане, а проверяващите са били след работно време на етажа на Софийски градски съд. "МВР не е изготвяло предложение за задържане, само че даже да е направено, то не е от способен орган. Няма правни учредения за ареста на Борисов, той е почтен ", разяснява юристът.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР