По думи на Каракачанов България е обградена от конфликти:Близкия Изток,

...
По думи на Каракачанов България е обградена от конфликти:Близкия Изток,
Коментари Харесай

Каракачанов: Мигрантски натиск и заплаха от тероризъм са основните рискове пред България в момента

По думи на Каракачанов България е обградена от спорове:

„ Близкия Изток, Украйна, която е на 300 км. От черноморските ни градове, Сърбия, напрежението с Косово, проблемите в Босна. Трябва политиците не са боричкат за власт, а да помислят за националната сигурност “.

Това сподели в студиото на Нова телевизия водачът на Вътрешна македонска революционна организация и някогашен силов вицепремиер по сигурността и някогашен боен министър Красимир Каракачанов.

„ На Консултативния съвет ще чуем огромни речи от партиите, само че тук ролята е на президента. Той би трябвало да бъде стожер ”, изясни още Каракачанов.

Според него България би трябвало да пази личната си сигурност. „ Границата ни не се охранява. Необходима е техника и политическа воля ”, сподели още ръководителят на Вътрешна македонска революционна организация.

Той обърна внимание на трите съществени закани пред страната ни сега:

„ Вече споделих за границата – никакво пропускане на мигранти. Втората опасност е подписаното от Денков съглашение с Австрия за връщане на мигранти към страната на прекосяване, какъвто е казусът с килърът от Солинген. И третата е опасността от терористични актове. Кой ще подсигурява тези хора пристигнали от размирните региони дали няма да бъдат задействани “, задава още въпроси някогашният вицепремиер по сигурността.

Той прикани президентът Румен Радев да зададе тона на диалозите на КСНС и да не позволява политически избирателен ПР.

„ Президентството сега е единствената единна институция. Ролята на Радев би трябвало да е не да подлага на критика, както прави последните три години, а да зададе тона и да има смисъл от този съвет през днешния ден “.

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация направи и коментар за какво Организацията се е записала за присъединяване на изборите, само че след това не е записала листи.

„ На предишните избори обществен факт е, че една не дребна част от гласовете, които бяха подадени по електронен път за нас – изчезнаха. В обстановка, в която имаме партии от сглобката, които се бият между тях не с цел да създадат нещо за България, а да се докопат до европейските средства и бюджета на страната, когато купеният избор стана процедура и естественият човек не желае да гласоподава, тогава какъв е смисълът да се хвърлят пари в избори. От Вътрешна македонска революционна организация призоваваме хората да излязат и да гласоподават с хартиена бюлетина ”, разяснява в студиото на „ Здравей, България ” ръководителят на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов.

„ Когато виждаш, че за следващ път от тези избори се пробват да се възползват политически обединения, които пазят корпоративни и външни, а не национални ползи, е по-нормално да им обявиш някаква форма на митинг – за Вътрешна македонска революционна организация е безучастие в изборите. Докато хората не отидат да гласоподават, купеният избор ще продължава да го има ”, съобщи още той.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР