По досъдебно производство на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден С.Р.,

...
По досъдебно производство на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден С.Р.,
Коментари Харесай

Oсъдиха мъж на затвор за подпомагане на бежанци да преминат незаконно през страната

По досъдебно произвеждане на Районна прокуратура-Стара Загора е наказан С.Р., на 45 година

Той е приет за отговорен за това, че на 07.01.2022 година на автомагистрала „ Тракия “, обл. Стара Загора, в региона на гр. Чирпан, за да набави за себе си имотна полза – пари `- сумата от 900 евро, посредством потребление на моторно транспортно средство – товарен автомобил „ Рено Канго “, незаконно подпомагал повече от едно лице – 9 мъже, от които двама малолетни, всички жители на Афганистан, да минават в страната в нарушаване на закона `(престъпление по член 281, алинея 2, т. 1, прочие 1 и т. 5 по отношение на алинея 1 от НК).

На 07.01.2022 година към 21,25 ч. С.Р. е превозвал в товарния отсек на автомобила 9 мъже, жители на Афганистан. Те били без документи за идентичност. С.Р. се договорил с тях да му заплатят при идване до крайната точка по 100 евро на човек. Той ги качил в товарния автомобил и се насочил в посока гр. София по автомагистрала „ Тракия “.

Обвиняемият е признал виновността си. По съглашение, утвърдено от Районен съд-Чирпан, на С.Р. е наложено наказване от 10 месеца отнемане от независимост при първичен „ общ “ режим и санкция в размер на 2500 лв..

Определението на съда е дефинитивно.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР