По досъдебно производство на Районна прокуратура-Пловдив е осъден Ю.И., на

...
По досъдебно производство на Районна прокуратура-Пловдив е осъден Ю.И., на
Коментари Харесай

Осъдиха трима чужденци, превозвали мигранти

По досъдебно произвеждане на Районна прокуратура-Пловдив е наказан Ю.И., на 32 година, турски жител, за това, че на 13.08.2023 година в региона на км 152 на автомагистрала „ Тракия “, в землището на с. Белозем, обл. Пловдив, незаконно е подкрепил 23 чужденци – жители на Афганистан, да преминат нелегално през страната. Деянието е осъществено посредством потребление на моторно транспортно средство – влекач, марка „ Скания “ с прикачено полуремарке, и за имотна полза. Престъплението е квалифицирано по член 281, ал.2, т.1 т.4 т.5 и т.6, вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.

Районен съд-Пловдив е наложил на Ю.И. наказване от 2 години и 10 месеца отнемане от независимост условно с изпитателен период от 5 години и санкция от 5000 лв.. На съображение член 281, алинея 4 от Наказателния кодекс на Ю.И. е наложена и санкция в размер на пазарната стойност на транспортното средство, с което е осъществено закононарушението и което не е негова благосъстоятелност, а точно 96 160 лв..

По досъдебно произвеждане на Районна прокуратура-Пловдив е наказан А.М., на 40 година, жител на Азербайджан, за това, че на 23.08.2023 година на км 125 на автомагистрала „ Тракия “ в землището на с. Труд, обл. Пловдив, е подкрепил трима чужденци – сириец, палестинец и жител на Йемен, да минават нелегално през страната. Деянието е осъществено посредством потребление на моторно транспортно средство – лек автомобил, марка „ Пежо “. Престъплението е квалифицирано  по член 281, ал.2, т.1 и т.5, вр. алинея 1 от Наказателния кодекс. Районен съд-Пловдив е наложил на А.М. наказване от 1 година и 6 месеца отнемане от независимост условно с изпитателен период от 3 години. На съображение член 281, ал.4 от Наказателния кодекс на А.М. е наложена санкция в размер на пазарната стойност на транспортното средство, с което е осъществено закононарушението и което не е негова благосъстоятелност, а точно 40 700 лв..

По досъдебно произвеждане на Районна прокуратура-Пловдив е наказан Й.Ш., на 20 година, жител на Молдова, за това, че на 14.08.2023 година на км 148 на автомагистрала „ Тракия “, в землището на с. Шишманци, обл. Пловдив, незаконно е подкрепил като е превозвал 6 чужденци – жители на Сирия, да минават в страната в нарушаване на закона, посредством потребление на моторно транспортно средство – лек автомобил, марка „ Ауди “. Деянието е осъществено за да набави за себе си имотна полза. Престъплението е квалифицирано по член 281, ал.2, т.1 т.5 и т.6, вр. алинея 1 от Наказателния кодекс. Районен съд-Пловдив е определил наказване на Й.Ш. от 1 година и 11 месеца отнемане от независимост условно с изпитателен период от 4 години и санкция от 2500 лв.. На Й.Ш. е наложена санкция и в размер на пазарната стойност на транспортното средство, което не е негова собственост  а точно 3474 лв..

Тримата чужденци са управлявали колите и са пътували в посока към гр. София. Те са били спрени от полицейски патрули в разнообразни региони на автомагистрала „ Тракия “. Автомобилите не са били тяхна благосъстоятелност, заради което им е наложена санкция в размер на пазарната стойност на колите. Моторните транспортни средства са върнати на притежателите им. Наказанията по трите досъдебни производства са наложени по съглашения, утвърдени от Районен съд-Пловдив. Определенията на съда са дефинитивни.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР