По досъдебно производство на Районна прокуратура – Хасково – Териториално

...
По досъдебно производство на Районна прокуратура – Хасково – Териториално
Коментари Харесай

Затвор за дрогиран „каналджия“

По досъдебно произвеждане на Районна прокуратура – Хасково – Териториално поделение – Свиленград  е наказан М.Й., на 39 година

Той е приет за отговорен за това, че на 10.02.2022 година през Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан  Андреево, общ.Свиленград, превел през границата на страната от Република Турция в Република България двама сирийски жители – татко и щерка, без позволение на надлежните органи на властта. М.Й. е употребявал за това лек автомобил,  марка „ Санг  Йонг Кайрон “,   с български  регистрационен номер.

М.Й. е наказан и по обвиняване, че по същото време и място управлявал автомобила след приложимост на наркотичните субстанции – канабис, амфетамин и метафетамин, открито по надлежния ред с техническо средство.

Той е признал виновността си по повдигнатите обвинявания. По съглашение, утвърдено от Районен съд – Свиленград, на М.Й. е наложено едно общо наказване за двете закононарушения, а точно – 11 месеца отнемане от независимост при първичен „ непоколебим “ режим, санкция в размер на 5000 лв. и отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство за период от 1 година и 6 месеца. Лекият автомобил, послужил за осъществяване на действията, е лишен в интерес на страната.

На 10.02.2022 година обвиненият М.Й. като лидер на лек автомобил дошъл на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево за влизане от Турция в България. При осъществена инспекция в колата в особено приспособен тайник под задната седалка са били открити двама непознати жители без паспорти и без позволение за влизане в страната. Те били татко и щерка, сирийци. М.Й. бил тестван с техническо средство, което отчело приложимост на канабис, амфетамин и метафетамин.

Определението на съда е дефинитивно.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР