По-долу ще видите част от най-важните събития по света, които

...
По-долу ще видите част от най-важните събития по света, които
Коментари Харесай

К: Свят | Полша блокира стотици мигранти на границата с Беларус; Фед вижда рискове за САЩ от китайския имотен пазар

По-долу ще видите част от най-важните събития по света, които има смисъл да бъдат следени. Подборът от събитията в България, които имат значение, може да прочетете тук. Най-важните бизнес вести -. Полша блокира стотици мигранти на границата с Беларус
Какво се случи? Полша е блокирала стотици мигранти от Близкия изток и Африка на източната си граница с Беларус и предизвести, че хиляди други са на път. Видеозаписи демонстрират стотици хора, струпани до ограда от бодлива тел, а някои от тях са се пробвали да преминат. Полското държавно управление свика спешен щаб в понеделник и изпрати близо 12 хиляди бойци в района. Варшава упреква Беларус в изтласкване на мигрантите към границата и дефинира това като " неприятелски акт ".
Защо това е значимо?
През последните месеци Полша, Литва и Латвия регистрират скок на незаконните мигранти, пробвали да навлязат на териториите им през Беларус. Европейски Съюз упрекна Минск, че предизвиква хиляди мигранти да минават в страните от съюза през Беларус като форма на хибридна война и възмездие за западните наказания поради нарушавания на човешките права. Мигрантите на процедура остават блокирани сред двете страни, защото и Беларус, и Полша отхвърлят да ги одобряват. Условията на границата са от враждебни до смъртоносни, а ниските температури в района в допълнение утежняват обстановката, оповестява BBC.
Фед предизвести, че проблемите на китайския заможен пазар носят риск за стопанската система на Съединени американски щати
Какво се случва? Федералният запас предизвести, че проблемите на имотния бранш в Китай " съставляват прочут риск за финансовата система на Съединени американски щати ", като показва мощно задлъжнелите компании като Evergrande за евентуален източник на световна " болест ". " Като се има поради размерът на китайската стопанска система и финансова система, както и обширните й търговски връзки с останалия свят, финансовият стрес в Китай може да натовари международните финансови пазари посредством утежняване на настроенията за риск, да сътвори опасности за световния стопански напредък и да повлияе на Съединени американски щати ", предизвестява централната банка в своя полугодишен отчет за финансовата непоклатимост.
Защо това е значимо?
Централната банка на Съединени американски щати съобщи, че е обезпокоена за Китай, тъй като " дългът на бизнеса и локалното държавно управление остава голям; ливъриджът на финансовия бранш е висок, изключително при дребните и междинните банки; а оценките на недвижимите парцели са разтегнати ". Фед също по този начин обръща внимание, че " внезапното повишаване " на лихвените проценти в Съединени американски щати може да докара до " огромна " промяна на рисковите активи, в допълнение към понижаване на търсенето на жилища, което от своя страна може да докара до по-ниски цени на жилищата. Заетостта и вложенията също могат да бъдат наранени, защото разноските по заеми за бизнеса се покачиха.
Цитат на деня " Страните от Европейски Съюз би трябвало да реагират бързо, както го вършат и сега, с цел да могат да се оправят с енергийната рецесия. "
Еврокомисарят Паоло Джентилони преди началото на Съвета на финансовите министри на Европейски Съюз. Една от точките в дневния ред е връзката сред цената на електрическата енергия и инфлацията.
Още значими вести от светаПортугалският парламент одобри закон, Освен това шефовете няма да могат да управляват чиновниците, които работят отдалечено. Депутатите обаче отхвърлиха предлагането да се узакони по този начин нареченото " право на изключване " - да се стопират работните чатове и устройства в неработно време.
Бившата служителка на Фейсбук и разобличителка, където приготвят строги нови правила, с цел да лимитират въздействието на софтуерните платформи в Европейски Съюз. В началото на показанията си американката сподели, че " Фейсбук избира облагата пред сигурността всеки ден " и че утвърждава законопроекта на Европейски Съюз за справяне с компанията и нейните най-големи съперници.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Политика 2 Икономика 3 Политика 1 Икономика 2 Ритейл 3 Политика 1 Седмицата 2 Икономика 3 Промишленост
, заяви министерството на защитата на острова във вторник, като направи последната си оценка на това, което дефинира като " сериозна " военна опасност.

Смъртоносна композиция на високи температури и мокрота се подхранва от климатичните промени и Това се споделя в отчет, оповестен от английската метеорологична работа по време на международната климатична конференция в Глазгоу.

Френската централна банка чака стопанската система на страната да Въпреки непрекъснатите усложнения при доставките на първични материали и проблемите с намирането на личен състав множеството компании се развиват добре.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР