По-долу ще видите част от най-важните събития по света, които

...
По-долу ще видите част от най-важните събития по света, които
Коментари Харесай

К: Свят | САЩ отвориха границите си за ваксинирани; Пет партии официално договориха правителство в Чехия без Бабиш

По-долу ще видите част от най-важните събития по света, които има смисъл да бъдат следени. Подборът от събитията в България, които имат значение, може да прочетете тук. Най-важните бизнес вести - тук. Съединени американски щати отвориха границите си за имунизирани против коронавирус
Какво се случи? Съединени американски щати отварят още веднъж границите си в понеделник за имунизирани с две дози против коронавирус чужденци, като по този начин поставят завършек на 20-месечната възбрана за влизане в страната. Забраната беше наложена от предходния президент Доналд Тръмп поради пандемията от ковид. Това засегна жители, които не са американски жители от над 30 страни, в това число Англия и Европейски Съюз.
Защо това е значимо? Авиокомпаниите чакат сериозен приток на гости, а туристически организации към този момент оповестяват за растеж на резервациите. Съгласно новите правила задграничните пасажери ще би трябвало да покажат доказателство за имунизация преди полета, да имат негативен резултат от теста за коронавирус в границите на три дни след идването и да дадат информация за контакт с тях в страната. Те няма да бъдат и поставяни под карантина.
По мотив възобновяване на полетите самолети на British Airways и Virgin Atlantic излезятаха по едно и също време от Лондон за Ню Йорк. BREAKING: British Airways and Virgin Atlantic have synchronised departures from Heathrow to celebrate the end of a travel ban, as vaccinated passengers are finally able to enter the United States from the UK after nearly two years.

Read more:

- Sky News (@SkyNews)
Пет партии публично договориха държавно управление в Чехия без Бабиш
Какво се случи? Пет партии в Чехия подписаха съдружно съглашение за образуване на ново дясноцентристко болшинство след успеха в последните парламентарни избори. Това е значима стъпка към излъчването на ново държавно управление, което се бави поради влошеното здраве на президента Милош Земан. В държавното управление няма да е партията на премиера Андрей Бабиш АНО, която загуби позиции на изборите.

Защо това е значимо? В документа, чието наличие цитира Reuters, се приказва за стесняване на бюджетния недостиг, повишен около пандемията. Коалицията ще се сътвори от " Граждански демократи ", двете партии от християндемократите, ТОР 09, " Пирати, кметове и самостоятелни " (STAN). Новото държавно управление, отпред на което ще е Петър Фиала, ще има 108 депутати. Президентът Земан е в болница, само че се чака скоро да даде мандат на Фиала.
Китайската войска прави в пустинята макети на бойни кораби на Съединени американски щати Източник: Reuters Четено Коментирано Препоръчвано 1 Енергетика 2 Политика 3 Образование 1 Енергетика 2 Здравеопазване 3 Политика 1 Енергетика 2 Образование 3 Енергетика
Какво се случи? Армията на Китай е направила в пустинята в западната част на страната макети във формата на американски самолетоносач и други бойни кораби на Съединени американски щати. Те наподобяват като цели за въздушни и ракетни удари. Сателитни фотоси на компанията Maxar демонстрираха, че те са на полигон в провинция Синдзян. Комплексът за стрелби, наподобява, е нов и се намира в пустинята Такламакан.

Защо това е значимо? Макетите са проява на опитите на Китай да построи качества за заличаване на бойна група към самолетоносач и в частност против американските военноморски сили. Това се случва в миг на високо напрежение сред Пекин и Вашингтон поради Тайван и Южнокитайско море.
Още значими вести от света
, откакто огромна група мигранти застанаха на граничните заграждения покрай пропускателен пункт " Кужница ". Увеличена е числеността на граничарите, служителите на реда и бойците по границата.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР