По доклада на Европол 800 са гражданите от Западните Балкани,

...
По доклада на Европол 800 са гражданите от Западните Балкани,
Коментари Харесай

Цветанов: 800 гражданите от Западните Балкани са се сражавали за „Ислямска държава“

По отчета на Европол 800 са жителите от Западните Балкани, които са се сражавали за „ Ислямска страна “. Това сподели ръководителят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред и ръководител на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987... към профила на откриването на Срещата на Съвместната група за парламентарен надзор (СГПК) на Европол.



Снимка: Фейсбук/Цветан Цветанов



Снимка: Фейсбук/Цветан Цветанов

Западните Балкани са от стратегическа значимост за Европейски Съюз. Те не са просто съседи на Европа, а са в сърцето на Европейски Съюз. Важно за сигурността на целия континент е да не оставяме бели петна на картата на Европа, които могат да основат условия на вакуум и на зони на въздействие на други фактори от геополитическата карта. Това е политическият прочит на обстановката в района “, съобщи Цветанов. По думите му обстановката в този район има и доста прагматични измерения в областта на сигурността – битката с контрабандата на артикули и опиати, битката с трафика на хора, предварителната защита на радикализацията и работата във връзка с идентифицирането и неутрализирането на завръщащите се непознати бойци, които са се сражавали на страната на „ Ислямска страна “.



Снимка: Фейсбук/Цветан Цветанов

„ По отчета на Европол 800 са жителите от Западните Балкани, които са се сражавали за „ Ислямска страна “. Сега би трябвало да се търси метод да се върнат в родината си и тъкмо по тази причина би трябвало да бъде сбъднат и нужният надзор – ръководството на миграционните потоци и контролът на границите “, добави Цветанов и посочи, че това са единствено някои от образците за съответните сфери, в които страните от Западните Балкани могат да дадат своя принос към общата сигурност на континента. „ Важно е да получим цялостната картина за положението на съдействието на Европол с тези страни – т.е. какво работи и какво носи резултат, къде са провокациите и какво следва и в бъдеще “, сподели още Цветан Цветанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР