По-добро храносмилане Грахът влияе благоприятно върху храносмилателната система, което се

...
По-добро храносмилане Грахът влияе благоприятно върху храносмилателната система, което се
Коментари Харесай

7 причини защо трябва да ядете грах много по-често

По-добро храносмилане

Грахът въздейства удобно върху храносмилателната система, което се дължи на високото наличие на фибри, които са доста значими за здравето на червата. 



Добър източник на желязо

В граха се съдържа огромно количество желязо. Ако в тялото има липса на желязо, то не може да създава задоволително здрави червени кръвни кафези, пренасящи О2, като потреблението на грах дава на тялото и доста сила.

По-силен имунитет
Изключителна римска маска за лице с грах за чудно нежна кожа!
Тази на пръв взор елементарна за подготвяне маска за лице с домашни артикули, ще ви остави очаровани от невероятния си резултат. Кожата ви ще...

Грахът е богат на витамин С, което значи, че ускорява имунната система, като изненадващо или не, само че в 120 грама грах се съдържа половината количество витамин С, от което тялото ни се нуждае за деня.

Полезен за очите

В граха се съдържа лутеин, поради който потреблението на грах също по този начин може да усъвършенства зрението и да пази неговото здраве.

Ползи за сърцето

Съдържанието на неразтворими фибри в граха оказва помощ за понижаване на риска от сърдечни болести. 
Кои са най-лесните за развъждане растения?
Може и да е по-просто. Има зеленчуци, като че ли особено измислени за начинаещи в градинарството. С минималния разход на труд, време и нер...

Подпомага отслабването

Грахът е с ниско наличие на мазнини и калории, което го прави съвършен за всяка диета за намаляване, а високото наличие на фибри в граха също е добър помощни в намалянето на тежестта.



По-хубава кожа

Витамин С играе значима роля в производството на колаген и поддържането на кожата стегната и в добър тип, както е и антиоксидант, който защищава кожата от увреждания.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР