По-добре защитени ли са правата на артистите? Д-р Иван Начев,

...
По-добре защитени ли са правата на артистите? Д-р Иван Начев,
Коментари Харесай

По-добре защитени ли са правата на артистите

По-добре предпазени ли са правата на артистите? Д-р Иван Начев, шеф на Института по интелектуална благосъстоятелност и софтуерен трансфер на УНСС и Симеон Христов, изпълнителен шеф на „ АртистАутор “ - посетители в “Кой Говори ”

“В България доста от нещата, свързани с интелектуална благосъстоятелност и права на актьори, са към момента неразбираеми ”, разяснява Иван Начев, шеф на Института по интелектуална благосъстоятелност и софтуерен трансфер на УНСС.

По думите му, смисълът на системата на интелектуална благосъстоятелност е с помощта на знанието и характерни качества, които има човек, той да показва това нещо на обществото и да живее от него, а не да е артист-изпълнител денем и да работи в чистотата нощем.

“Доста честа процедура е артистите-изпълнители се явяват слабата страна във воденето на договаряния, защото конкуренцията е огромна и неведнъж има обстановки, в които в случай че откажеш контракта, който ти оферират, просто те изключват и идващия на опашката поема щафетата ”, разяснява изпълнителният шеф на „ АртистАутор “Симеон Христов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР