По-добре сега да ме коментират, отколкото някое дете да бръкне

...
По-добре сега да ме коментират, отколкото някое дете да бръкне
Коментари Харесай

Собственикът на ресторанта отговори на недоволната майка: Някои клиенти искат да си пият виното, а аз да тичам след детето им

„ По-добре в този момент да ме разясняват, в сравнение с някое дете да бръкне в контакта, да стане нещо и по-късно да ме разясняват “, показа притежателят на ресторант „ Айсберг “ Росен Бадев за Plovdiv24.bg. Той разяснява обявата на клиентка на заведението, която е останала наранена от отношението към детето й.

„ Родителите пристигнаха след 20:30 в съботната вечер. Лично аз ги настаних на хубава маса. Те бяха удовлетворени, поръчаха си и по-късно оставиха детето на произвола на ориста. В заведението имаме папагал. Детето отиваше и закачаше папагала, тичаше из масите “.

„ Отидох при родителите и учтиво ги попитах дали имат таблет и може ли детето да си играе с него и да остане на масата. Ние нямаме детски център. Хората вечерят и не е хубаво детето да ги тормози. Те не взеха никакво отношение.

След малко отидох повторно и направих забележка. Жената ме попита: „ Аз какво би трябвало да й кажа? “. Отговорих й, че не знам какво да каже, само че детето тормози другите клиенти. Отново я помолих да даде на детето телефон или таблет.

Малко по-късно те са поискали от севритьорката сметката. Платили са я с думите: „ Вашият началник ни изгони “.

Няма по какъв начин да си пъдя клиентите. Има родители, които считат, че ние сме детски център. Имало е случай, когато детето на гости е било на улицата и те не го виждат.

Имахме обстановка, когато детето се беше заключило в тоалетната, а майката спокойна е на масата. Дойде различен клиент, с цел да ни алармира, че детето не може да си отключи тоалетната.

Деца се оставят сами на възраст около 4-5 години. Започнах да споделям на децата, че единствено с родителите могат да вървят до тоалетната. Когато се заговорят, част от родителите не помнят да ревизират, къде им е детето.

Правим забележки главно когато тормозят и останалите клиенти на ресторанта. Ние нямаме детски център. Нямаме опция за подобен. Посетители желаят да дойдат, да си оставят децата, да си пият виното или бирата, а аз да ходя след тях.

Искам да има успокоение и ред в заведението. Хората да идват, да вечерят и да останат с положително усещане. От 20 години имам този ресторант. За мен е неприемливо да си пъдя клиентите.

Знам, че постоянно ще има недоволни клиенти. Не мога да угодя на всички. Аз не се дразня, всеки има право да разяснява – храна, обслужване. Искам да имам ресторанта още дълго време и той да работи. Това е моята позиция.

Ако стане нещо неприятно с детето в ресторанта, отново ще пишат за мен. Ако някое дете бръкне в някой контакт, несъмнено аз отново ще бъда виновен. Тогава ще е късно за реакции. “

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР