По-добре е да инвестираме основно в жп транспорт и с

...
По-добре е да инвестираме основно в жп транспорт и с
Коментари Харесай

Транспортният министър: През май пускаме по-бързи жп линии до Бургас и Варна, ще съкратим времето с поне час

По-добре е да влагаме главно в жп превоз и с това да станем "зелени ". Това съобщи министърът на превоза Николай Събев в студиото на "Още от деня " по Българска национална телевизия. В бюджета за тази година са планувани 677 млн. лв. вложения в този бранш.

"Разбира се, че ще има съкращения в региона на администрацията ", ангажира се Събев. От 3 администрации ще стане една, добави той.

Според него има огромна степен на съмнение у хората във връзка вероятни промени. Желанието за промени значи да имаш куража да посрещнеш всички съветници, които ще ти кажат не по този начин, а по различен метод го направи, разяснява министърът.

"Още през месец май ще пуснем 2 по-бързи линии в направление Бургас и направление Варна. Ще скъсим времето с най-малко час ", съобщи Събев.

Ангажира се вагоните да са извънредно чисти, с безжичен интернет, а цената да остане такава, каквато е в този момент. Сега съгласно него качеството не е задоволително, а когато качеството се усъвършенства, може да се мисли за по-високи цени в избрани релации.

Имаме проблем с транспортната съгласуваност на България с Европа, акцентира още министър Събев.

"На процедура, даже в нашите доклади за транспортна съгласуваност ние докладваме, че сме единствено 12% отговарящи на условията за европейска и международна транспортна мрежа ", съобщи той.

Коментира иронично, че предходните управници в жп бранша са били положителни в продажбата на активи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР