По-добре да продължаваме да носим маски и да не се

...
По-добре да продължаваме да носим маски и да не се
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев разкри как да се проведат изборите по време на пандемия

По-добре да продължаваме да носим маски и да не се събираме с хора, а и към този момент свикнахме. Това съобщи пред Нова проф., шеф на НЦЗПБ и член на Националния действен щаб за битка с ковид.

"Ваксините ще дойдат, а за доставките има доста добра логистика. Всяка година персоналните лекари вършат милион имунизации, а това става без звук - всяко дете се имунизира по 10 пъти в първата си годинка ", разкри проф. Кантарджиев.

"В положителния случай ще имаме 1,5 ваксинирани до август месец. С "АстраЗенека " имунизираните ще се усилят ", разяснява шефът на НЦЗПБ.

"И нашата страна, и производителят поемат отговорността за страничните резултати от имунизацията. Затова се подписва документ. Страничните реакции при имунизацията против ковид са същите като при грипната ваксина ", разкри проф. Кантарджиев.

"10 души на 100 000 вършат алергична реакция. 7 от тях получават признаци през първите 15 минути след убождането ", заяви здравният специалист.



"Към момента търсенето на съветската ваксина е огромен, само че няма потребност от нова поръчка за дози ", сподели професорът.

"Когато се съблюдават правила, избори могат да се проведат. Много страни организираха избор в пик на пандемията, това не докара до нещо неприятно. Правилата са следните: да не се събират доста хора на едно място и да се носят маски ", безапелационен бе проф..

Директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания разяснява и мъжкото хоро в Калофер:

"Имаше вълна от недоволни от протичащото се в Калофер. Олимпиади за милиарди долари се анулират, само че ние се поддадохме на страстта за хорото. Същите мощни мъже, откакто вдигнат температура, звънят по нощите и желаят особено обгрижване ", съобщи проф. Кантарджиев.

"Ако си млад и загубиш подушване, мога да кажа, че след 5 дни то ще се възвърне. Важното е да не заразяваме околните си и да не вървим на работа ", съобщи шефът на НЦЗПБ.

Ако съпругът/ брачната половинка ти се разболее, опцията и ти да се заразиш е 40%, приключи проф..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР