По-добър от мене няма. И Меси е на 30 и

...
По-добър от мене няма. И Меси е на 30 и
Коментари Харесай

Бойко Борисов загрява за премиерски мач №4

" По-добър от мене няма. И Меси е на 30 и нещо години, но като влезе, и вкарва. България си има Меси и това съм аз, изясни той за какво нямал конкуренция "
Бойко Борисов ще е претендентът на ГЕРБ за министър председател. Той ще вземе през днешния ден от президента Румен Радев досието за сформиране на държавно управление в границите на първия мандат.

Това е 90% несъмнено съгласно хора от партията, само че там позволяват, въпреки и в рамките единствено на 10%, да бъде издигнато и експертно име.

Подобен вид е бил обсъждан в Изпълнителната комисия на партията нощес, само че окончателното решение ще бъде взето от парламентарната група през днешния ден.

Така Борисов може за 4-и път да получи тежката директория от Радев. След изборите предходната година той изпрати при президента Даниел Митов (през април) и Десислава Атанасова (през юли), като втория път тя непосредствено върна досието с несбъднат мандат.

За сюжет за себе си в основната роля заприказва непосредствено и самият Бойко Борисов през уикенда. Първо в събота, когато пусна пост във фейсбук за рождения ден на партията си. 16 години ГЕРБ! Продължаваме, написа многозначително водачът във фейсбук, пускайки си фотография като министър председател с директория в ръце в кошарката на държавното управление в пленарната зала на Народното събрание.

А в неделя във Враца Борисов внесе повече изясненост, като разви двата разновидността пред ГЕРБ: самият той или неутрална персона, която може да мине в Народното събрание.

Премиер си имаме, мисля, че по-добър от мен няма. Такова държавно управление на малцинството едва ли е най-хубавото за непоклатимост и съгласие. Още не е узрял политическият ни хайлайф. Вторият вид е въпреки всичко да излъчим министър председател, който да мине... Можещ, компетентен и гарантиращ, че ще ви изведе от рецесията - това съм аз. Или различен министър председател, който да им даде опция да не се обвързват с нас по този начин. Той да може да подпише един честен документ с другите партии, с който да излезе пред Народното събрание и да минем зимата. Всичко останало е див популизъм, обясни Борисов пред младежите на партията във Враца.

ГЕРБ си имаме министър председател. По-добър от мене няма, колкото и нескромно да звучи. Правителство на малцинството едва ли е най-хубаво. И Меси е на 30 и нещо години, но като влезе, и вкарва. България си има Меси в това отношение и това съм аз, каза Борисов. И изясни, че не виждал конкуренция.

Лидерът на ГЕРБ уточни и изхода за излизане от политическата рецесия: Незабавно държавно управление с къс период

Имало вид да се направи и с първия, и с втория, и с третия мандат, единствено трябвали воля и правила. А самата ГЕРБ можела да направи единствено държавно управление на малцинството.

Всъщност в последните дни в тази партия все по-силно се чуват гласове точно Борисов да е претендентът за министър председател.

Шансовете за реализация на първия мандат са съвсем нулеви през тези два месеца след изборите на 2 октомври. Вторият също е жертван, възможна опция за държавно управление има с третия мандат, само че и там партиите не са оптимисти и се готвят за нови избори. А президентът Румен Радев даже даде вероятен времеви прозорец за вота - през март.

Борисов, излизайки за четвърти премиерски мач, дава знак на тези, които са ядосани на българските политици, че не съумяват да сформират държавно управление. Ако ГЕРБ не получи поддръжка за първия мандат в Народното събрание, водачът ще е посочил на своите и евентуални гласоподаватели, че той играе за непоклатимост, а не за нови избори, само че останалите партии мислят единствено за нов избор

Борисов дава знак и на своя корав електорат, че разчита на него, в случай че въпреки всичко обстановката стигне до нов избор.

Междувременно още в петък в коридорите на Народното събрание се завъртяха имена на шефката на групата на ГЕРБ Десислава Атанасова и някогашния вицепремиер Томислав Дончев като вероятни претенденти за министър председател.

Кабинет с министър председател Десислава Атанасова най-вероятно няма да забележим, ние министър председател си имаме, той се споделя Бойко Борисов. Особено от това, което видях от визитата му на срещата на ЕНП тези дни - той е най-подготвеният и най-добре признат български политик в Европа, безапелационен бе някогашният финансов министър в държавното управление на ГЕРБ Владислав Горанов. Казвам кое е най-правилното решение за мен за претендент за министър председател. Когато имаш Меси, няма потребност да търсиш Анхел ди Мария, изрази се той метафорично в термините на футбола пред bTV.

Зам.-шефът на Народно събрание от ГЕРБ Росен Желязков пък изясни, че най-същественото е не дали ще има постоянно държавно управление и кой ще е министър председател, а да има парламент. Залогът е парламент, не държавно управление. Тази задача се взема решение с това партиите да преглътнат егото си и да погледнат рационално какъв е дневният ден на обществото, коментира той пред БНР. Това ставало с диалози, унищожаване на червени разграничителни линии, с съгласие, че при постоянен кабинет Народното събрание ще продължи да работи.

И през вчерашния ден от “Продължаваме смяната ” за следващ път оповестиха, че няма да поддържат държавно управление с мандата на ГЕРБ. Всички ще следят шоуто на Борисов идната седмица, ще се покажат някакви специалисти, които да изясняват какъв брой доста ГЕРБ се пробват да създадат държавно управление, само че не могат, коментира Кирил Петков.

Депутатът от Демократична България Атанас Славов пък описа, че “Да, България ” е взела решение, че изрично няма да беседва с ГЕРБ за поддръжка на първия мандат. По време на съвещанието на управлението предишния уикенд 55 души са били “против ”, само че е имало 5 гласа за това въпреки всичко да се беседва с партията на Борисов, разкри той в “Офанзива ” на Нова нюз в събота.

Славов изясни, че по външнополитически тематики могат да си сътрудничат с ГЕРБ, казусът бил какво се случва в България, като даде за образец измененията в Изборния кодекс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР