По делото за смъртта на журналиста Милен Цветков категорично ще

...
По делото за смъртта на журналиста Милен Цветков категорично ще
Коментари Харесай

Адвокат Менков: По делото за смъртта на журналиста Милен Цветков категорично ще се стигне до трета инстанция

По делото за гибелта на журналиста Милен Цветков изрично ще се стигне до трета инстанция. Това счита Менко Менков - юрист на околните на Цветков.

" Основният спор е формата на виновността, която държавното обвиняване и ние като частни обвинители, поддържаме пред съда. Ние твърдим, че следва да бъде квалифицирано действието като такова, осъществено при изискванията на възможен предумисъл. До сегашния миг нашата теза не е призната от правосъдните инстанции ", изясни юрист Менков.

По думите на първа инстанция е наложено високо наказване съгласно обвиняването, по което се плануват от 3 до 15 години затвор.

Кристиан Николов получи 9 години отнемане от независимост, без да се признава възможна предумисъл.

" Първоинстанционният правосъден състав е наложил наказване над междинния размер. Присъдата е забележителна по мярка с оглед квалификацията. Ако по-горните инстанции одобряват тезата на държавното и частното обвиняване и преценяват, че става въпрос за възможен предумисъл, тогава претендираме действие, при което законът планува в единия случай от 10 до 20 години затвор, в другия – от 15 до 20 или пожизнен затвор ", изясни Менков.

Кристиан Николов отхвърля да е употребявал опиати, а твърди, че е употребявал чай и паста. " Тази негова теза е опровергана от всички доказателства по делото. Те сочат, че е използвал няколко типа наркотични субстанции – амфетамини, кокаин, тетрохидрокарабинол, който се съдържа в марихуаната. Не могат да бъдат признати посредством изпиване на чай или миене на зъби ", разяснява Менко Менков.

Той изясни, че в тази ситуация не може да се приказва за обвиняване за директен предумисъл. " Но дали директен, или възможен предумисъл – наказванията са едни и същи ", изясни Менков. 

Адвокатът напомни, че доказателствата по делото сочат, че Николов се е движел със 195 км/ч при ограничаване от 50 в централната градска част.  

" Доказано е, че няма реакция на лидера, не е подхванал никакви ограничения нито да спре, нито да понижи скоростта, нито някаква маневра, с цел да се опита да предотврати удара. Разчитал е на божество, на късмет, разчитал е на нищо, по този начин както споделя теорията, с цел да е налице предумисъл ", сподели Менков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР