По делото за драмата със загиналите 18 бежанци в камион

...
По делото за драмата със загиналите 18 бежанци в камион
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Излизат имената на граничари, помагали на мигранти да минат през България

По делото за драмата със починалите 18 бежанци в камион в родното село Локорско ще се появят имена на гранични ченгета, които помагали на уредниците на канала. Това сподели пред lupa.bg страна по делото, която чака доста забавен развой. 

Според хора в престъпните среди бежанците са минавали тъкмо по избрани направления и подбрани карули от гранични ченгета, които били подбирани особено от техните шефове. 

Очаква се натискът върху изгонвания от Гърция Валентин Христов да разплете огромни схеми за присъединяване на гранични ченгета и шефове в трафика по границата ни с Турция. 

По информация на прокурорите точно Христов е контактувал с висши гранични служители на реда и е уреждал безпроблемното прекосяване. 

Валентин Христов беше задържан в южната ни съседка след европейска заповед по обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група за трафик на мигранти. Той е шестият арестуван по делото за гибелта на 18 мигранти, които бяха открити задушени в тайник на камион край софийското село Локорско.

По делото ще стане ясно, че хора зад турската граница също са контактували с родните ченгета, като за услуги по границата се разменяли 5 цифрени суми в левове. 

На 17 февруари в зарязан камион край софийското село Локорско бяха открити починали от задушване осемнадесет мигранти. По случая бяха арестувани петима души, като всички те са арестувани за непрекъснато в ареста, след решение на съда.

В края на февруари самият Христов изрази единодушие да бъде предаден на българските управляващи. Той е един от шестимата арестувани по случая, против които към този момент са повдигнати обвинявания от прокуратурата. На останалите обвинени за каналджийство бе постановена най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, за транспортиране на 52 мигранти.

Според обвинителите Христов като някогашен граничар е вкарал в схемата няколко свои сътрудници, които и сега охраняват границата ни. 

Очаква се делото да стартира всъщност до месец и половина, а хората, които са се срещнали с обвинителният акт настояват, че ни чака един доста интересен съдебен развой. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР