По делото срещу кмета на район Младост Десислава Иванчева има

...
По делото срещу кмета на район Младост Десислава Иванчева има
Коментари Харесай

Александър Ваклин дал за маркиране парите много преди да договори подкупа

По делото против кмета на регион " Младост " Десислава Иванчева има приложени две експертизи, които са очевидни. В тези две експертизи има срещи на моя подзащитен с господин Александър Ваклин .
Това съобщи пред публицисти юрист Мариана Тодорова, бранител на оповестения за медиатор по предаване на подкупа за Иванчева някогашен кмет на региона Петко Дюлгеров.

Адвокатът на Дюлгеров разгласи, че парите са конфискувани с протокола за изземване на автомобила. Дават, че неколкократно парите са връщани на Ваклин . Парите са предадени за маркиране и разказване доста преди да е поискана сумата .

Прокуратурата е поработила много през тези дни, в допълнение е разпитала Ваклин, с цел да почисти нашите възражения. Защитата смята, че не се опровергават нашите изказвания. Дадена е такава сума (за маркиране - б.р.) доста преди да бъде поискана .

" В деня на ареста има среща в кафе на подзащитния ми с господин Ваклин. Това е приложено като свалено от записите на камерите. Няма данни по делото. От кафенето има запис, само че няма предаване на парични средства , пликове - каквото и да е. Според изказванието на прокуратурата, парите са предадени в колата . От записите се вижда, че господин Ваклин предава нещо - като лист хартия, в която е увито нещо, само че не се вижда какво е ", изясни юрист Тодорова.

 Арестуваха кмета на столичния регион Обновена
Арестуваха кмета на столичния регион " Младост "

Над четири часа Десислава Иванчева заставам с белезници на ръцете в центъра на София

Припомняме, на 17 април кметът на столичния регион " Младост " бе показно задържана в центъра на София . Тя престоя часове наред на улицата, заобиколена от служители на реда, чиновници на прокуратурата и на антикорупционната организация. Арестът стана ден преди оповестената конференция за заплахата от застрояване на зелените площи в региона и седмици откакто Иванчева бе сезирала прокуратурата за подозрения за имитация на документи от страна на вложител. На 20 април Спецсъдът остави за непрекъснато в ареста Десислава Иванчева. Днес в Апелативния Спецсъд се разисква мярката за неотклонение на Десислава Иванчева и Биляна Петрова.

 Иванчева се срещала два пъти с Ваклин, само че не помни тъкмо защо
Иванчева се срещала два пъти с Ваклин, само че не помни тъкмо защо

С бележки в ръце влязоха в правосъдна зала

Оперативните чиновници на КОМПИ приказват единствено за следене и някакви докладни въз основа на СРС-та. Отказа да разяснява чия теза е потвърдена.

На въпрос Има ли документирано, че Иванчева е поискала рушвет било от Дюлгеров, било от Александър Ваклин, юристът на Дюлгеров сподели: " Аз съм бранител на Дюлгеров. Това ще го чуете от съда. ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР