По делото срещу бившата кметица на Младост“ Десислава Иванчева са

...
По делото срещу бившата кметица на Младост“ Десислава Иванчева са
Коментари Харесай

Адв. Е. Йорданов: Иванчева не е била уведомена за прокурорския протест за мярката за неотклонение

По делото против някогашната кметица на „ Младост “ Десислава Иванчева са позволени съществени нарушавания на процедурните правила. Това разгласи в предаването „ ЕвроДикоф “ на телевизия Евроком един от бранителите на подсъдимите Иванчева и Петрова Емануил Йорданов в отговор на въпрос, за какво прокуратурата изиска от Апелативния съд да не дава делото против Иванчева на Върховния съд за инспекция.
„ Не желаят да се открият нарушаванията, които са позволени в делото. Когато беше постановено определението, с което се променя мярката за неотклонение на Иванчева и Петрова, прокуратурата подава митинг, само че не го подава посредством първоинстанционния съд, както е по закон, а го отнася непосредствено в Апелативния. Заедно с това, още веднъж непосредствено в Апелативния е импортирано и настояването за прекъсване осъществяването на определението. Апелативният съд се произнесе същия ден, след работно време, като в самото определение са написали, че нямат делото, а нямат и правосъдния протокол – не знам по какъв начин са се произнесли “, разясни юрист Йорданов. Той уточни, че естествената процедура е била прокуратурата да подаде митинга си през първоинстанционния съд. След това този митинг да бъде връчен на отбраната на подсъдимите, които имат право да употребяват 7-дневния период за отговор и едвам тогава делото да отиде в Апелативния съд. „ Само че, някои е имал някакви доста огромни страхове от това, че Иванчева и Петрова могат да бъдат освободени и се задвижва някаква процедура, която не е по българския закон “, акцентира Емануил Йорданов.

Преди да се произнесе Апелативният съд, той би трябвало да е получил отговорите на подсъдимите на прокурорския митинг, а в тази ситуация юрист Йорданов уточни, че обвинените даже не са били известени за прокурорския митинг. „ Това е най-големият проблем на производството “, добавя бранителят на Иванчева и Петрова.

По думите му прокуратурата е направила доста нарушавания на закона в делото против Десислава Иванчева и Биляна Петрова. „ По отношение на отбраната на Петрова считам, че нямаме ясно дефинирано обвиняване. Освен това неточно е посочена правната норма, по която са подведени по правна отговорност подсъдимите “, изясни Емануил Йорданов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР