По делото има трима тайни свидетели, които разказват за дейността

...
По делото има трима тайни свидетели, които разказват за дейността
Коментари Харесай

Чак Такова Чудо Не Е Било! Ало Измамници Удариха Жертва С Колосалните 1 Милион Лева!

По делото има трима секрети очевидци, които описват за активността на групата, чийто водач е на Борислав Димитров, прочут като Бобито.

Престъпната скица е работила от 2 години.

Николай Николов е апетитен за логистик на групата. Като приближен пощальон е обвинен Георги Василев от Горна Оряховица. Като помагачи са упрекнати семейство Първанови - майка, татко и щерка от Сливница. В записите са разказани диалози за предаване на колета и пликове пари.

Ало измамниците са взимали от жертвите си, най-вече възрастни хора, големи суми пари. " Ужилените " продавали или прехвърляли парцелите си, с цел да набират поисканите пари.

" При едната от измамите е към 800 хиляди лв.. Има една за 1 милион лв.. Чухте сума упомената 420 хиляди лв., валута златни украшения. Тепърва ще се открива точната стойност, само че сумите са големи ", сподели прокурор Николай Димитров.

Възрастна жена съвсем 2 години била държана под ключ.

" Нямала е контакт с външния свят. Няма близки и родственици и 2 години. Не е била пленник, само че както чухте - ключовете са открити в жилището на една от обвинените. Прехвърлени са парцелите ", сподели още прокурор Димитров.

314 хиляди лева, 24 хиляди $ и близо 30 хиляди евро, както и голям брой златни украшения - толкоз групата е прибрала от столичанката Жасмин. Според съда, става дума за сума от над половин милион лв., взети единствено от нея.

Някoлко стотин хиляди са взети от друга стара жена от София - Виолета. Нейните показания през днешния ден бяха добавени към делото против групата.

В Румъния са арестувани шестима души от групата измежду които и посоченият за уредник. Очаква се до два месеца те да бъдат екстрадирани у нас.

Сред арестуваните в България има мулета, по този начин наречените въртачи и куриери, стана ясно в правосъдната зала.

От съда са безапелационни, че групата е рискова за обществото. Според прокуратурата, има заплаха, в случай че получат по-лека мярка да попречат на следствието и да извършат други закононарушения.

Според бранителите нямало задоволително доказателства.

" Не може петима или шестима да ги няма. Други пет шест да са тук и да се вършат заключения от едната половина какво им е мнението - другите, които не са разпитани също ", сподели юрист Красимир Алдъров.

Решението на съда може да бъде обжалвано в тридневен период.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР