По данни от края на миналата седмица 16 000 украински

...
По данни от края на миналата седмица 16 000 украински
Коментари Харесай

Нови данни: 16 000 украински деца са насилствено отведени в Русия

По данни от края на предходната седмица 16 000 украински деца са наранени от принудително отклоняване в Русия, заяви през днешния ден пред Европейския парламент в Страсбург заместник-председателят на Европейската комисия Вера Юрова.
Досега едвам 361 украински деца са били върнати в родината си, добави тя, като се базира на сведения от разнообразни интернационалните организации. По нейните думи осиновяванията на тези деца съставляват закононарушение.
Юрова означи, че неотдавна Международният углавен съд (МНС) издаде по този мотив заповед за задържане на съветския президент Владимир Путин. Русия ясно сподели незачитането на интернационалния ред, учреден на правила, с реакцията на издадените заповеди от МНС, съобщи зам.-председателката на Еврокомисията. Юрова означи, че всички страни от Европейски Съюз и останалите, приели Римския статут, са длъжни да изпълнят заповедите на МНС за задържане.
Зам.-председателката на Европейска комисия уточни, че комисията е осигурила 10 милиона евро за работата на МНС от началото на войната в Украйна. Юрова добави, че Европейски Съюз е наложил до момента наказания против 16 виновници за отвличането на украински деца.
Поне неколкостотин, в случай че не и хиляди украински деца, са жертви на военни закононарушения, добави Йесика Розуол от името на Шведското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Съветът е решен да се потърси отговорност за военните закононарушения, осъществени от Русия в Украйна. Руската страна неотложно би трябвало да върне украинците, принудително отведени в Русия, изключително децата, настоя Розуол.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР