По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалото денонощие на

...
По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалото денонощие на
Коментари Харесай

COVID-19 уби още трима мъже и две жени в Русе

По данни на Регионалната здравна ревизия за миналото денонощие на територията на област Русе са открити 35 нови случая на COVID-19, като за следващо денонощие няма новоизлекувани.

Най-много новозаразени има в най-голямата община, точно Русе – 21. Шест случая има и в община Сливо поле, три в Две могили, два в Иваново, както и по един в Борово, Ветово и Ценово. Сред инфектираните от последното денонощие няма учители и непедагогически личен състав.



От началото на пандемията диагностицираните с ковид в региона доближиха 7852, а преболедувалите са 7024. Активните случаи са 391. Запазва се и наклонността за относително по-малък брой намиращи се на болнично лекуване в района. По последни данни все още общо те са 109 души, само че относително висок е броят на хората в реанимация – 31.

Същевременно за последното денонощие са умряли трима мъже и две дами с позитивен тест за ковид. Ръководството и екипът на Областната администрация изричат съболезнования на роднините и околните на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до в този момент станаха 440 на възраст сред 26 и 98 години. 270 от тях са мъже, 170 са дами.

Позовавайки се на данните от Единния информативен портал излиза наяве, че за последното денонощие област Русе е на седмо място по заболеваемост в страната, като е належащо да се означи, че разликата сред множеството области е от по няколко случая. За миналите 24 часа няма област, в която да не са открити нови случи на коронавирусна зараза, като с минимум случаи са Търговище и Ямбол – по три.

В ход е и организация по имунизацията на педагогическия и непедагогически личен състав от района, като за момента упованията са процесът по имунизация да стартира до края на седмицата. От четвъртък се планува и имунизация в обществените институции, като първи ще са жителите и част от личния състав на домовете „ Милосърдие “ и „ Св. Никола “.

В тези две обществени институции имунизацията ще се организира от екипи на Регионалната здравна ревизия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР