По данни на отдел Статистически изследвания (ОСИ) в Плевен към

...
По данни на отдел Статистически изследвания (ОСИ) в Плевен към
Коментари Харесай

Ръст на средната месечна брутна работна заплата за област Плевен отчитат от ТСБ–Северозапад

По данни на отдел " Статистически проучвания " (ОСИ) в Плевен към Териториално статистическо бюро – Северозапад в област Плевен се регистрира растеж на междинната месечна брутна работна заплата.

През третото тримесечие на годината междинната работна заплата за област Плевен е 1370 лева и е по-висока по отношение на второто тримесечие с 2,3 %, регистрират от статистиката. През юли тя е била 1357 лева, август – 1339 лева и септември – 1414 лева

Средната месечна работна заплата за публичния бранш е 1561 лева, а за частния – 1277 лв.. През третото тримесечие междинното месечно трудово заплащане в региона се усилва с 14,5 на 100 в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Най-високи заплати за регистрирания интервал са получили наетите по трудово и служебно правно отношение в " Хуманно опазване на здравето и обществена работа " - 2 039 лева.; " Производство и систематизиране на електрическа и топлинна сила и газообразни горива " - 2015 лева.; " Държавно ръководство " - 1824 лева.; " Образование " - 1722 лева.; " Финансови и застрахователни действия " - 1551 лева.; " Добивна индустрия " - 1519 лв..

В съпоставяне с останалите области на страната през второто тримесечие Плевен е на 12-о място по индикатор междинна брутна работна заплата. Най-висока получават наетите в областите София (столица) - 2390 лева, а най-ниска в област Кюстендил – 1161 лева За следения интервал междинната месечна работна заплата за страната е 1743 лева, което е с 373 лева повече от тази за област Плевен, прибавят от ОСИ.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР