По данни на Областния съвет по сигурност, към 10.30 часа

...
По данни на Областния съвет по сигурност, към 10.30 часа
Коментари Харесай

Зимната обстановка във Врачанско: Снежната покривка на места достига до 20 см

По данни на Областния съвет по сигурност, към 10.30 часа на 24.03.2021 година, ситуацията във Врачанско е спокойна, оповестиха от Областната администрация.
Температурите са в интервала от -1 до +3 градуса. Снежната завивка тук-там доближава до 20 см. Времето е облачно, духа слаб вятър. Пътните настилки са мокри, тук-там заснежени, обработени и проходими при зимни условия.
16 пътноподдържащи машини на Областно пътно ръководство – Враца са правили снегопочистване и опесъчаване на пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта, с цел да се обезпечи безвредно пътешестване на водачите. Снегопочистващата техника на пътноподдържащите компании е в 24-часов работен режим.
Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да съблюдават отдалеченост, да не подхващат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.
За снегопочистване краткотрайно е бил стеснен тежкотоварният трафик над 12 т по първокласния път Е-79 Враца – Мездра, придвижването към този момент е възобновено.
Екипите на ЧЕЗ са отстранили всички повреди по електропреносната мрежа и все още, на територията на област Враца няма обитаеми места без ток.
Няма данни за нарушено водоподаване, както и за бедстващи хора.
Под непрекъснато наблюдаване са равнищата на реките и язовирите в региона.
Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР