По данни на националния статистически институт през третото тримесечие на

...
По данни на националния статистически институт през третото тримесечие на
Коментари Харесай

Селскостопанският труд е с най-ниска производителност, отчита НСИ

По данни на националния статистически институт през третото тримесечие на 2018 година е регистрирано нарастване на брутния вътрешен артикул (БВП) на един ангажиран с 3.7% по отношение на същото тримесечие на предходната година.

Заетите лица в стопанската система са 3 681.7 хиляди, а общият брой отработени часове е 1 477.2 милиона. Забелязва се нарастване на относителния дял на индустриалния бранш и бранша на услугите през третото тримесечие на 2018 година по отношение на същото тримесечие на 2017 година

На едно заето лице се падат 8 100.1 лв. от размера на Брутният вътрешен продукт. За един отработен час всеки ангажиран основава приблизително 20.2 лв. Брутният вътрешен продукт.

Отчита се нарастване от 2.3% на брутната добавена стойност (БДС) на един ангажиран през третото тримесечие на 2018 година БДС за един отработен човекочас също се усилва с 2.3% за същия интервал.

По предварителни данни за третото тримесечие на 2018 година нивото на продуктивността на труда в индустриалния бранш е 7 798.9 лв. БДС на един ангажиран и 18.7 лв. за един отработен човекочас. В бранша на услугите всеки ангажиран създава приблизително 7 427.0 лв. БДС. За един отработен човекочас се основават приблизително 18.7 лв. от настоящия размер на индикатора.

Най-ниска е продуктивността на труда в аграрния бранш - 2 605.1 лв. БДС на един ангажиран и 6.7 лв. за един отработен човекочас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР