По данни на МВР през 2022 година по пътищата на

...
По данни на МВР през 2022 година по пътищата на
Коментари Харесай

Над 500 души са загинали в катастрофи през 2022 година

По данни на Министерство на вътрешните работи през 2022 година по пътищата на страната са починали 525 души. Регистрираните произшествия са съвсем 6600. При тези произшествия са ранени над 8400 души, предава Българска телеграфна агенция.

В последния ден на предходната година в страната са станали шест тежки случая. Шестима са потърпевши.

В София са регистрирани 15 леки и една тежка злополука. Един човек е потърпевш.

Пак по данни на Министерство на вътрешните работи за 2021 починалите при пътни произшествия са 557. Инцидентите на пътя са с близо 600 по-малко - 6069.

Пострадалите са 7596 или с близо 800 по-малко.

През 2022 станаха редица тежки произшествия, които провокираха публичен интерес, спор в институциите и гражданското общество за ограниченията по пътищата. Някои от случаите станаха в София.

На 5 юли бул. " Черни връх ", при случай, за който е обвиняем Георги Семерджиев, починаха две млади дами (на 22 и 26 години). Мъжът е обвиняем за пет закононарушения и се намира в ареста от няколко месеца. Той е карал със 166 км/ч в нощта на случая, като е минал и на червен светофар. Това демонстрира експертиза, направена по отношение на следствието. По данните в обвинителния акт, на 17-та секунда от злополуката Семерджиев е излязъл от автомобила си и е избягал, като се е укрил в дома си. Делото стартира скоро в Софийския градски съд. Процесът продължава и тази година.

След този случай бе разпоредена всеобща акция в страната за инспекция на водачи. Само през вчерашния ден Министерство на вътрешните работи откри общо 25 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол.

При друга злополука, на 25 септември, почина френски жител. Други двама пострадаха. За случая е упрекнат Димитър Любенов. В кръвта на мъжа са открити 1,73 промила алкохол, както и кокаин. Случаят стана прочут и с това, че Любенов е дал пари на служители на реда да го ескортират.

Преди няколко дни при следващ тежък случай в Шумен починаха трима младежи. На 29 декември вечерта, на булеварда до Томбул джамия, лидер на " БМВ " изгубил надзор на автомобила, който поднесъл, минал през тревна повърхност и се е блъснал в електрически дирек. Разследването откри, че несъобразена с пътните условия скорост е причина за злополуката.

На 14 август стана случай със сръбски рейс, пренасящ деца. Катастрофата стана покрай 217 км, в посока София, покрай Стара Загора. Автобусът превозваше сръбски деца, които са били на отмора в България. В първите минути на случая пострадаха четирима възрастни и осем деца. В по-тежко положение бяха двама - един възрастен и едно дете.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР