По данни на МВР на Карачаево-Черкезката република атаката е била

...
По данни на МВР на Карачаево-Черкезката република атаката е била
Коментари Харесай

Терористи нападнаха полицейски пункт в Русия с бомба и автомати, убиха полицаи

По данни на Министерство на вътрешните работи на Карачаево-Черкезката република офанзивата е била осъществена към 23:00 часа вечерта в неделя, когато е бил нападнат полицейски пункт в село Мара-Аягъй, в Карачаевски регион.

Терористите подкарали лека кола " ВАЗ-2109 " и хвърлили в посока на служителите на реда взривно устройство, след което почнали да стрелят по тях с автомати. Според представители на локалния отдел на Министерство на вътрешните работи петимата нападатели са починали по време на престрелката, предава РИА Карачаево-Черкезия.

Четирима от чиновниците на реда са откарани в болница.

Следственият комитет на Руската федерация заяви, че предходната седмица същите нападатели са атакували различен полицейски контролно-пропусквателен пункт в района, убивайки двама полицейски чиновници и ранявайки различен. Ликвидираните лица са разпознати точно като хипотетичните участници в нападението, осъществено на 22 април.

Не са дадени детайлности за претекстовете на нападателите или за връзките им с екстремистки организации.

Загиналите са командировани чиновници от Курганск - подполковник Антон Валиков и старшина Андрей Артамонов.

АП оповестява, че насилието, обвързвано с ислямистки групировки, понякога избухва в някои райони на съветския Северен Кавказ. Агенцията напомня по какъв начин през декември предходната година Федералната работа за сигурност на Русия заяви за ареста на 14 радикални ислямисти в Карачаево-Черкезия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР