По данни на консулската служба в Анкара към момента няма

...
По данни на консулската служба в Анкара към момента няма
Коментари Харесай

Няма данни за пострадали българи в резултат на труса в Турция

По данни на консулската работа в Анкара все още няма данни за пострадали  български жители след земетресението в Турция, оповестиха от министерството на външните работи, представени от БНР. Над 600 души са починали по последни данни в Сирия и Турция. Българските дипломатически представителства в южната ни съседка са във връзка с  локалните управляващи. Подържа се контакт и с представители на локалната изселническа общественост, оповестяват от външното ни ведомство. Турция е поискала интернационална помощ от страните членки на Европейския съюз посредством службата си за изключителни обстановки и гражданска отбрана. Искането съдържа молба за оказване на поддръжка в избавителните действия. България изпраща два самолета " Спартан ". 
Земетресението не е било усетено в Анкара, описа Айше Каяпинар, учител в Националния боен университет в столицата. Тя посочи, че няма информация за потърпевши български изселници в региона на земетресението:
" В Анкара не сме го усетили. Някои хора споделят, че са усетили. Дори и да се е усетило, доста малко се е усетило. По-голямата част, тия, които са почувствали земетресението, са южните елементи. Там в тия области няма, най-малко аз не съм чула, множеството са в западните елементи на Турция, тъй че няма изселници. Има потребност от помощ ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР