По данни на КНСБ 110 средни и големи предприятия са

...
По данни на КНСБ 110 средни и големи предприятия са
Коментари Харесай

КНСБ: 110 от наблюдаваните 134 предприятия са засегнати от кризата

По данни на КНСБ 110 междинни и огромни предприятия са наранени до този миг от рецесията. В тях са заети над 48 700 чиновници. Това демонстрира изследване на Конфедерацията към 11 май посредством районните стуктури на КНСБ в цялата страна за общественото напрежение във компаниите и институции за резултатите от пандемията с COVID-19. Общо следените предприятия са 134, съобщи Българска телеграфна агенция.

12 на 100 от компаниите със обществено напрежение са подхванали съкращения на работещи. В 66 на 100 от тях служащите са в заплатен отпуск, в 23 на 100 - в неплатен.

Седем % от компаниите на този стадий възнамеряват да възстановят работа изцяло или отчасти след приключването на интервала на изключителното състояние на 13 май. Те са от секторите на преработващата индустрия, производството на автомобилни съставни елементи, енергетика, произвеждане на облекло и ВиК бранша.

От засегнатите от рецесията компании най-вече (извън ресторантьорство, хотелиерство, туризъм и кафетерийната сфера) има в преработващата индустрия, производството на авточасти, леката индустрия.

Най-много наранени работещи има в градовете Благоевград, Габрово, Казанлък, Перник, Пазарджик, Сливен, Враца, Разлог, Банско, следван от Бургас, Хасково и Варна. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР