По данни на Киев за трите месеца на руската агресия

...
По данни на Киев за трите месеца на руската агресия
Коментари Харесай

Киев съобщава за 20 000 предполагаеми военни престъпления

По данни на Киев за трите месеца на съветската експанзия в Украйна са докладвани към 20 000 хипотетични военни закононарушения . Само проверяващите служители на реда са записали 13 500 такива действия, съобщи министърът на вътрешните работи Денис Монастирский пред украинската телевизия във вторник.

" Работим с задгранични прокурори, взаимни екипи за следствие и специалисти, само че по-голямата част от работата се прави от украинските чиновници на правоприлагащите органи. " Техните показания ще бъдат изпратени на интернационалните органи, с цел да бъдат изправени пред съда обвинените съветски военнопрестъпници, сподели министърът.
 ОССЕ откри доказателства за военни закононарушения на Русия в Украйна
ОССЕ откри доказателства за военни закононарушения на Русия в Украйна

Установени са и нарушавания от украинска страна

В първия подобен развой украинските правосъдни управляващи осъдиха млад съветски боец на пожизнен затвор като боен нарушител. Присъдата му е за ликвидиране на граждански жител в Сумска област. Украинските управляващи не изключват опцията за замяна на пандизчията.

От предходната седмица работа в Украйна стартира и екип следователи и механически сътрудници на Международния углавен съд .
 За близо 1300 тела на починали цивилни оповестява Киев
За близо 1300 тела на починали цивилни оповестява Киев

Международния углавен съд изпрати задача

Главният прокурор към Международния углавен съд в Хага Карим Хан разгласи, че стартира следствие на съветската инвазия в Украйна още през март месец , като и персонално посети Буча след отдръпването на съветските войски от селището в Киевска област. Именно от там пристигнаха и шокиращите данни за военни закононарушения на съветските войски.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР