По данни на Института за изследване на войната (ISW) в

...
По данни на Института за изследване на войната (ISW) в
Коментари Харесай

ISW: Украинската армия се възползва от прегрупиране на руските части в Харковска област

По данни на " Института за проучване на войната " (ISW) в югоизточната Харковска област украинските сили ще се възползват от прегрупирането на съветските сили по по този начин наречената южна ос , с цел да извършат контранастъпление северозападно от Изюм.

Украинските сили евентуално са се възползвали от опцията да изненадат съперника , с цел да навлязат минимум 20 километра по-навътре в следената от Русия територия в източната област Харков.

Така украинската войска ще си възвърне територия в размер на почти към 400 квадратни километра земя . Руски източници настояват, че съветските войски са почнали да разполагат подкрепления в региона, с цел да се защитят против украинската атака.

От ISW разясняват, че евентуално до този миг съветските елементи са били незадоволително , тъй като са били главно фокусирани в Донецката област.

Продължаващите интервенции на Украйна в Херсонска област принудиха съветските войски да се реалокират на юг, като по този начин дадоха опция на украинските сили да контраатакуват в региона на Изюм.

Според съветски анализатори тази украинска контраофанзива има за цел да прекъсне наземните информационни връзки към съветските тилови елементи в Купянск и Изюм . Това би дало опция на украинските войски да изолират съветските групировки в тези региони и да си върнат огромни елементи от изгубените територия.

Наблюдатели на военните дейности регистрират, че Украйна има обилни триумфи и нейната контраатака на юг може да отвлече вниманието от продължаващите дейности в Харковска област. Много е евентуално тази интервенция да деморализира съветските сили и виждайки, че не могат да се измъкнат от Южна Украйна, да вземат решение да възобновят интервенциите си в Харковска област.

Каквото и да се случи, украинските сили ще се възползват от преразпределението на съветските войски и на тяхното въоръжение, тъй че да извършат по- целенасочена контраатака в Харковска област .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР