По данни на експерти иконите са с около 100-годишна история

...
По данни на експерти иконите са с около 100-годишна история
Коментари Харесай

Как Нямат Страх От Господ! Безбожници Извършиха Най-Голямото Светотатство! Това Е Вече Прекалено!

По данни на специалисти иконите са с към 100-годишна история и цената им е над 11 000 лв.. По случая било формирано досъдебно произвеждане, по което работа почнали криминалисти на РУ-Брезник.

В рамките на извършеното следствие те открили и задържали причинителите на закононарушението – Ю.М. /30г./ от Перник и 25-годишната З.И. от София. По първични данни двамата живеели на фамилни начала, постоянно ходели на посетители на своя близка в с. Режанци. След кражбата, скъпите икони и кръстове били продадени в столицата и по-късно препродавани през оказионни магазини. В процеса на процесуално-следствените дейности на територията на столицата, със съдействието на чиновници от Групово дело „ Национална полиция “ – бранш „ Културно-исторически полезности “, последователно крадените движимости били открити, написа Пик.

Вчера, с разпореждане на прокуратурата, Ю.М. и З.И. са привлечени като обвинени по член 195 алинея 1. Работата по документирането на незаконната им активност продължава взаимно с Районна прокуратура – Брезник.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР