По данни на Dune Analytics, MEV бот, наречен jaredfromsubway.eth е

...
По данни на Dune Analytics, MEV бот, наречен jaredfromsubway.eth е
Коментари Харесай

Таксите за газ на ETH се покачват – мистериозен бот заема централно място

По данни на Dune Analytics, MEV бот, наименуван " jaredfromsubway.eth " е съдействал за 7.26% от общия разход на газ в мрежата на Етериум през последните 24 часа.

За същия интервал ботът е изразходвал 560.08 ETH , което възлиза на $1.1 милиона под формата на такси за газ.

За миналата седмица ботът е виновен за към 4.5% от таксите за газ, което се равнява на $2.5 милиона, изхарчени в блокчейна . Списъкът на най-големите консуматори на газ в Etherscan също поддържа тази информация.

Интересното е, че разноските на бота за газ са повече от тези на мрежите от втори пласт на ETH, като Arbitrum и Optimism .

Според Sealunch, компания за изследване на NFT данни, ботът е похарчил повече от 3,720 ETH ($7 милиона) за такси за газ и е извършил над 180,000 транзакции през последните два месеца.

Sealunch също по този начин загатна, че по-голямата част от транзакциите на бота са офанзиви, ориентирани към търговци, занимаващи се с токени с ниска капитализация като PEPE, BONZI и WOJAK.


 


Тези офанзиви се употребяват за приемане на облаги посредством изпреварване на транзакциите на нищо неподозиращите консуматори. Освен това транзакциите на бота са довели до увеличение на таксите за газ в ETH, както оповестява анализаторът, прочут като.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР