По данни на АФП починалите вследствие на студовете са най-много

...
По данни на АФП починалите вследствие на студовете са най-много
Коментари Харесай

Над 50 са жертвите на сибирския студ в Европа

По данни на Агенция Франс Прес умрелите в резултат на студовете са най-вече в Полша - 21 души. В Чехия жертвите са шест, в Литва - пет, във Франция и в Словакия - по четири, минимум три в Испания, по две в Румъния, Сърбия и Словения, и по един човек в Холандия, Англия и Швеция. Много от умрелите са бездомници.

Говорителка на полското държавно управление сподели, че с записаните в последните 24 часа жертвите на неприятното време в страната от ноември до момента са 61 души.

На Балканите
метеоролозите чакат повишение на температурите, само че в някои планински региони на Босна миналата нощ беше леденостудена.

Като директно разследване от студената вълна съветската компания "Газпром " разгласи, че е счупила нов връх, за седми следващ ден, изнасяйки 695,1 милиона куб. м газ за Европа и Турция.

Приближаващата стихия Емма , която се чака да донесе най-силните снеговалежи в Ирландия от 1982 година, хората се тълпят в супермаркетите, с цел да се запасят с хранителни запаси.

Летището в Дъблин ще е краткотрайно затворено през днешния ден следобяд. Червена степен на паника беше оповестена в югозападна Англия и Южен Уелс . Според метеоролозите снежната завивка там може да надвиши 50 см. Очакват се и бурни ветрове.
Летището в Глазгоу остана затворено до през днешния ден на обяд, а полетите от шотландската столица Единбург имаха обилни закъснения.

Близо 11 000 семейства в Южна Франция през днешния ден останаха без ток поради изобилните снеговалежи, съобщи ТАСС, като се базира на телевизия Бе Еф ЕМ. В 37 френски департамента е въведена оранжева степен на паника, както поради снеговете, по този начин и поради поледици и вероятни наводнения.

В резултат на най-силните снеговалежи за последните 30 години в департамент Еро придвижването по автомагистрала А-9 в посока към Испания беше изцяло блокирано и няколкостотин души бяха принудени да прекарат нощта в колите си. Снегът сковава публичния превоз в град Монпелие.

От мраз и снегове е обхваната и Северна Италия . Телевизия "РАИ нюз 24 " заяви през днешния ден за значителни превалявания от сняг във Флоренция, Милано, Генуа, Торино, Болоня, Парма и огромна част от област Венето. Снеговете затрудняват работата на железниците. Доста необикновена панорама са покритите със сняг плажове на тиренското и адриатическото крайбрежие. В доста региони температурите са с 10-12 градуса по-ниски от средиземноморските правила.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР