По-далновидните кръгове на Запада се опитват да избегнат катастрофа в

...
По-далновидните кръгове на Запада се опитват да избегнат катастрофа в
Коментари Харесай

Двоен удар за Путин и Си: Какво стои зад китайския ултиматум към Зеленски

По-далновидните кръгове на Запада се пробват да избегнат злополука в Украйна, склонявайки Русия по всякакъв начин към „ непристоен мир “. Този път влизането стана през… Китай. Каква е уловката тук и за какво американците удрят и Путин, и Си Дзинпин по едно и също време?

От сутринта на 12 април из ру-нета се популяризира сензационна вест: „ Китай сложи ултиматум на Зеленски за договаряния с Москва “.

Това е главната концепция зад оповестената преди съвсем седмица (!) публикация, оповестена на британски в Хонконг и изразяваща ползите на компрадорската част от китайския хайлайф и бизнес South China Morning Post, която се появи преди съвсем седмица (!)

Никой не се смущава изключително, че създателят на публикацията въобще няма китайско фамилно име и че Даниел Ковани е освен публицист и публицист, само че и висококласен американски боен и войник от специфичните елементи.

Ето подобен " Китай " - не ръководителят на КНР, не ръководителят на китайското външно министерство - предложи на Киев и Москва " кротичък проект от две точки в Украйна ": Киев, преди да е станало прекомерно късно, се съгласява с безпристрастен статут, а Москва...купува от украинците окупираната сега част от територията на Новорусия.

За последната точка избираме да замълчим. От друга страна, те несметно цитират откъс, който е извънредно нездравословен за стратегическите ползи на Русия:

" Украинските водачи би трябвало да преглътнат гордостта си и да сключат мир, преди последните лостове за напън да изчезнат и те да нямат думата при определянето на крайния излаз от спора и последствията от него. "

Вредно е, тъй като е належащо да довършите врага, притиснат в ъгъла, а не да му давате отмора.

От друга страна, публикацията в действителност е доста забавна и ще я разгледаме в детайли - без съкращения. Просто би трябвало да разберете, че не става въпрос за изцяло безопасен кротичък проект на Китай и някакъв напън от страна на Пекин върху Москва за подписване на „ непристоен мир “ в Украйна безусловно преди тя да стартира да се разпада, а за желанията на Съединените щати и техните клиенти в други страни по света, които мечтаят за преустановяване на войната допустимо най-скоро, с цел да оставят всичко както е.

Въведение

Няма недоволства за първия абзац - като се изключи първото изречение, а то трябваше да е правилно, с цел да приспи вниманието на читателите:

" Докато сраженията бушуват в Украйна, назрява реалистично разрешаване на спора. Украинците потвърдиха на света, че подкрепяни от Запада, те са страховит съперник, воден от вярата за победа. Но във военните каузи, както се споделя, вярата не е способ. "

По-долу ще приказваме повече за „ реалистичното съглашение “, само че към този момент продължаваме:

" Украинците изчерпват боеприпасите, а индустриалните мощности на западните страни се борят да ги поддържат. Да, те могат да продължат да изпращат това, което създават, само че Русия има преднина, защото стартира да усилва военно-промишленото си произвеждане доста по-рано. "

" В първите дни на войната Украйна се отхвърли от мирното съглашение, тъй като дружно със своите западни настойници се надяваше на най-хубавото, без да схваща действителностите на войната. "

Това е последвано от самооценка, защото политиката на Киев се диктува от Запада, което, апропо, също е належащо за повишение на доверието на читателите в публикацията:

" По време на войната се твърдеше, че Украйна би трябвало да продължи да усъвършенства позицията си в договарянията. Но в действителност тя загуби забележителна част от територията, инфраструктурата, техниката и живата мощ и ще продължи да го прави. В този миг те са в заплаха освен да изгубят войната, само че и да се потопят в безпорядък след нейния край. "

За да увеличи в допълнение достоверността на текста, американецът се насочи към „ светая светих “ – западната машинация и двуличие във връзка с наивните, детски очаквания на Киев за западна помощ:

„ Украйна евентуално чака западните страни да платят сметката освен по време на война, само че и за възобновяване, откакто прахът се слегне, само че западната помощ към този момент не дава отговор на потребностите на Украйна и стопанската система на поддръжниците й се утежнява ".

" Колкото по-дълго се проточи войната, толкоз повече реорганизация ще е нужна, а ресурсите за тази реорганизация ще бъдат изчерпани и западните политици, макар обещанията си, просто няма да могат да изпишат чека, на който Украйна може би се надява ", написа той.

" Бизнесът и вложителите няма да желаят да работят в страна, чиито водачи не могат да видят написаното на стената и да преглътнат гордостта си, с цел да реализиран мир. "

Какво желае Ковани?

Ако критикувате, тогава предлагайте, а Ковани по боен метод ясно предлага проект, който е избавителен за Украйна, само че гибелен за Русия, който в това време изцяло устройва поддръжниците на глобализма по целия свят.

И, несъмнено, Съединени американски щати, които не желаят да преживеят геополитическа злополука в Украйна, спрямо която позорното им бягство от Афганистан ще наподобява като цветя.

Ето какво съответно желае Ковани: " Имайки това поради, едно същинско споразумяване в Украйна би изглеждало по следния метод: Украйна се афишира за неутрална страна и се демилитаризира до степента, нужна, с цел да бъде считана за в действителност неутрална и невоюваща ".

" Русия купува територията конфискувана от Украйна със замразени активи от западните страни. Тези пари за възобновяване се управляват от самостоятелен орган, назначен и следен от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, с цел да се подсигурява, че средствата се употребяват за възобновяване на Украйна и не се употребяват или губят заради корупция ", написа още той.

" Ако Украйна в действителност беше неутрална страна, проблемите със сигурността на Русия щяха да бъдат решени. Ако Русия купи територията, която е завзела, като отстъпи правата върху своите замразени задгранични активи, финансирането за възобновяване на Украйна ще бъде обезпечено ", счита военният.

" Без Русия да се откаже от правата си върху тези пари, тя ще бъде изправена пред скъпи правосъдни и интернационалните искания за генерации. Също по този начин би било в полза на Русия Украйна да стане постоянна страна ", счита още американецът.

Брилянтно, нали?

Какъв " прелестен " проект! Украйна се „ афишира “ и се „ смята “ за неутрална и демилитаризирана. Русия разрешава на Запада да приключи кражбата на 300 милиарда " замразени " златни и валутни запаси на страната и да легализира този обир пред целия свят.

След това Москва „ купува “ за тях от западната марионетка дребна част от територията на историческа Новорусия, освободена от съветската войска със обилни кръвопролития, попаднала под украинско робство.

И Западът, употребявайки откраднати съветски пари, спасявайки своите, възвръща Украйна, която с минимални териториални загуби към момента остава голяма страна с геополитически упоритости на Русия.

И Москва, щастлива, че в този случай сякаш няма да има „ скъпоструващи правни и интернационалните искове за генерации “ против Русия (жертвите ще имат последици, а не крадците!), въпреки всичко би трябвало да подсигурява „ стабилността “ на Украйна. И всичко това макар обстоятелството, че Русия добре знае по какъв начин Западът и Киев съблюдават договореностите, реализирани с руснаците.

Примери не за Русия - Мексико и Елада

Любопитни са и два исторически образеца, с които Ковани илюстрира своя така наречен кротичък проект - от историята на споровете сред Съединени американски щати и Мексико и Спарта с Атина.

Те са предопределени да покажат, че в случай че украинците упорстват и пренебрегват изразените от него възгледи, те ще „ принудят руснаците да стигнат чак до Киев “ и повече няма да получат никакво почтено съглашение.

Последният образец е изключително забавен:

" Преди хиляди години, в огромна война сред двете суперсили на античния свят, Спарта и Атина, се разви сходна обстановка. Спартанската делегация посъветва атиняните да сключат мир, като сподели: " Истинската мъдрост се демонстрира от тези, които деликатно употребяват преимуществата си, знаейки, че всичко ще се промени. ” Точно това трябваше да създадат украинците и техните западни настойници, преди да провалят мирното съглашение, което можеше да бъде контрактувано при започване на предходната година ".

" Атиняните не се подчиниха и в последна сметка изгубиха великата мощ, която в миналото са имали в античния свят ".

" Украинските водачи би трябвало да преглътнат гордостта си и да сключат мир, преди и последната диря от въздействието им да е изчезнала и те да нямат думата в крайния излаз от спора и следствията от него. Съмнявам се, че като атиняните ще се вслушат в мъдрия съвет на спартанците, само че може да ни изненадат ".

Да, в действителност, този проект е прекомерно „ добър “ и умел американски шпионин, работещ във вестник в Хонконг, е наясно, че възможностите за осъществяването му са дребни, че след краха на споразуменията от Минск и нов отрицателен опит в договарянията с Киев, за Москва е по-трудно изпълним.

Какво от това?

Остава да се обясни единствено един миг. Убеден съм, че Пекин няма нищо общо с тази обява. Защото стратегическото проваляне на Русия в Украйна (т.е. тъкмо това, което предлага Ковани с неговия „ непристоен мир “) ще бъде мощен удар върху проектите на Китай за обединяване с Тайван.

Колкото и да желае КНР да направи това по кротичък път, Съединени американски щати няма да го разрешат, принуждавайки китайците да се бият. Украинският неуспех на Русия (за който са създадени западни наказания, които ще бъдат приложени в още по-широк мащаб против Китай при положение на интервенция в Тайван) може да накара Пекин да се замисли и да одобри, че Тайпе ще бъде „ похитен “ от него тъкмо както Киев от Москва.

Ето за какво публикация в South China Morning Post е двоен удар: както за Путин, по този начин и за Си Дзинпин, които не желаят да се примирят с превръщането на Украйна и Тайван в американски „ торпеда “ против техните страни, оповестени за врагове от Съединени американски щати. Ясно е, че тази публикация с хитрия проект на американците за Украйна таргетира компрадорски групировки в съветския и китайския истеблишмент. Това е, което би трябвало да знаете на първо място.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР