По-дълга ваканция вероятно ще получат народните представители, отново с мотив

...
По-дълга ваканция вероятно ще получат народните представители, отново с мотив
Коментари Харесай

Ново удължаване на депутатската ваканция за след балотажа?

По-дълга почивка евентуално ще получат народните представители, още веднъж с претекст изборите.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, Делян Пеевски от Движение за права и свободи, Деница Сачева от ГЕРБ, Атанас Атанасов от Демократична България и Стою Стоев от Политическа партия са внесли в деловодството на Народното събрание концепцията за удължение на почивните дни.

Първоначално Народно събрание гласува народните представители да работят изключително три следващи понеделника и вторника - на 18, 19, 25 и 26 септември, като и на 2 и 3 октомври. И трябваше да почиват три седмици - в интервала 11-13 октомври в това число, 18-20 октомври и 25-27 октомври. Парламентарните комисии обаче ще продължат да заседават. Тогава почивката бе препоръчана от Десислава Атанасова от ГЕРБ, Кирил Петков от Политическа партия, Делян Пеевски от Движение за права и свободи и Атанас Атанасов от Демократична България.

Според новото предложение на болшинството обаче изключителните съвещания на 2 и 3 октомври отпадат, както и постоянното от 4 октомври. След това на 5 и 6 октомври Народно събрание отново ще се събере. С допълнение се прибавя още седмица отмора - след 29 октомври, т.е. във времето до балотажа на локалните избори. Така концепцията на управническото болшинство е Народно събрание да почива до 5 ноември в това число. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР