По-дълъг интервал между първата и втората доза на ваксината срещу

...
По-дълъг интервал между първата и втората доза на ваксината срещу
Коментари Харесай

Британски учени: По-дълъг интервал между дозите на Pfizer - повече антитела

По-дълъг период сред първата и втората доза на имунизацията против COVID-19 на "Pfizer/BioNTech " кара имунната система на организма да създава повече антитела за битка с инфекцията, считат английски учени, представени от Би Би Си.
Според специалисти тези констатации поддържат решението на Обединеното кралство за удължение на интервалите на дозиране от първичната рекомендация от три седмици. Изглежда, че интервалът от 8 седмици е най-хубав за справяне с разновидността Делта.
В края на 2020 Англия в началото удължи интервала на слагане на двете дози до 12 седмици.
С напредването на имунизационната стратегия обаче във всички възрастови групи - към този момент на всички над 18-годишна възраст е била препоръчана най-малко първа доза - хората са насърчавани да се стремят да получат втората си доза по-рано - след осем седмици.
В изследването откривателите съпоставят имунните отговори на 503 чиновници на Националната здравна работа, които са получили двете дози през разнообразни шпации през 2020 година и началото на 2021 година, когато разновидността Алфа, разпознат за първи път в Кент, бързо се разпространяваше.
Нивата на антителата в кръвта им са били измерени месец след втората доза ваксина.
Проф. Сузана Дуанчи, основен откривател в изследването, към Оксфордския университет, съобщи, че две дози са по-добре от една, само че времето на втората е малко гъвкаво според от събитията.
За актуалната обстановка във Англия тя уточни, че най-хубавият период е 8 седмици.
Според данни на Агенцията по публично здраве на Англия имунизацията на "Pfizer " е ефикасна за понижаване на равнищата на съществени болести, банкет в болница и гибел, даже след една доза.
Министърът на имунизациите Надим Захави съобщи, че заключенията от изследването са значими освен за Англия, само че и за света, като ни оказват помощ да разберем по-добре механиката, която стои зад имунния ни отговор на COVID-19, и смисъла на приемането на двете дози ваксина.
Той прикани всеки възрастен човек да одобри две дози от имунизацията, с цел да отбрани себе си и хората към нас.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР