По бул. Витоша“ само 1% от магазините с нови наематели.

...
По бул. Витоша“ само 1% от магазините с нови наематели.
Коментари Харесай

По бул. „Витоша“ само 1% от магазините с нови наематели

По бул. „ Витоша “ единствено 1% от магазините с нови наематели. Това излиза наяве от последния отчет на Colliers, проследяващ развиването му, са отразени измененията по главните пазарни знаци, следени в четирите огромни града на България - София, Пловдив, Варна и Бургас.

По емблематичната столична комерсиална улица, където придвижването на наематели е 8% в края на 2020 година, спада до едвам 1% в края на 2021 година За първи път категориите мода и заведения изравниха своя дял като наличие на бул. „ Витоша “ (по 28%). За същия интервал свободните площи в тази зона означават лек растеж и доближават 10%, написа в. " Монитор ".

През втората година в изискванията на пандемия пазарът на съвременни търговски площи стартира да се стабилизира. Предлагането на съвременни търговски площи в търговски центрове в четирите града остава устойчиво. Усвоените площи в столицата са 9500 кв. м, а за цялата 2021 година - съвсем 20 000 кв.м, което е 30% растеж на годишна база и дава сигнал за възобновяване на комерсиалните центрове.

Общият размер площи в търговски паркове в края на 2021 година Достигна 237 000 кв. м, съсредоточено в 25 плана. На годишната база се записва растеж от 24%. Главните комерсиалните улици в четирите огромни града регистрират постоянни равнища на претовареност. Наемните равнища на първокласни местоположения в комерсиалните центрове, по този начин и на основните търговски улици в четирите огромни града остават непроменени.

Colliers предвижда, че 2022 година ще мине под знака на развиването на комерсиалните паркове в страната. Планирани за осъществяване в идващите 2 години има над 20 плана. Предвид реализацията на тези паркове за вложителите ще бъде значимо да уточняват избора си на местоположения за развиване и разбор на капацитета им. Оператори от бранша занимания за свободното време ще навлязат по-активно в сегмента на комерсиалните паркове.

Най-активни във връзка с агресия ще са дискаунт вериги дрогерии, спортни магазини, супермаркети и профилирани магазини за обзавеждане и артикули за дома, които търсят благоприятни условия за разгръщане отвън огромните градове. Започналата промяна в ритейл бранша ще продължи, огромните биг бокс оператори ще не престават адаптирането на формата си към настоящите пазарни характерности и потребителски потребности - от ден на ден хибридни магазини от вида click & collect се чакат на основните търговски улици и в комерсиалните центрове.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР