По БТВ Валентина Маджарова се похвали, че за 9 години

...
По БТВ Валентина Маджарова се похвали, че за 9 години
Коментари Харесай

Безочливост: Маджарова се оплака, че спецпрокурорите са с ниските заплати. Похвали се с делото срещу Нено Димов

По БТВ Валентина Маджарова се похвали, че за 9 години от основаването си, имат триумф в битката против корупцията с …. делото против някогашния министър на Министерство на околната среда и водите Нено Димов. И се оправда за несполуките с познати до болежка неща като формалните закони. Ето и думите й:

" Магистратите съблюдават закона, подобен, какъвто е. В правото човек би трябвало да отсява противоречивото и безспорното. Спецпрокуратурата е най-младият орган. За 9 години тя бе натоварвана с разнообразни функционалности. Спецпрокуратурата работи в обстановка на цялостен недостиг на настоящи магистрати. Това е по този начин, тъй като мястото за работа се оказа непривлекателнос и възнаграждението е същото в кое и да е друго окръжно равнище. А делата са с голяма тежест. Действията ни са забележими и тъй като поносим рецензии. Тези каузи са големи, многотомни. Едно дело заема цялостен кабинет. А всеки прокурор работи по 15 каузи.

Процентът на върнати каузи не е висок, само че върнати каузи има във всяка прокуратура. Важно е да се в профил порока. Обвинителните актове не се съдържат в 4-5 листа, а в стотици листове. Нямаме секретарки и секретари обикновено е да се позволяват механически неточности.

В новата история на България профилираната прокуратурата е повдигнала обвиняване на настоящ министър /бел. ред Нено Димов/. Предаден на съд е и настоящ зам.-министър. Ние носим тази голяма отговорност. не сме удовлетворени от темповете на досъдебните производства. Дължи се на формалния Наказателно-процесуален кодекс. Има проблем с движимостите лица, с специалистите. Има доста проблеми в сегмент правораздаване.

Има потребност от промени, това е неоспорим факт. Прокуратурата няма законодателна самодейност, за жалост. Наказателен кодекс е стар, в него има думи и изрази, които по-младите хора би трябвало да работят с разяснителен речник. Той е фиктивен. Радвам се за триумфа на румънската прокуратурата, той се дължи на това, за румънският законодател промени цялостен пакет от закони в региона на корупцията.

Преди няколко години цялото общество бяха застъпили следната теза - най-сетне прокуратурата стартира да си прави работа. Става дума за лица, които считаха себе си за неприкосновени. тези каузи в този момент са в съда, процесът е обществен. Там се съблюдава правилото на невиновност. Не може да е грях на прокуратурата какъв брой дълго продължава правосъдната фаза на процеса ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР