По брега на река Провадийска край Каспичан е открито бяло

...
По брега на река Провадийска край Каспичан е открито бяло
Коментари Харесай

Бяло вещество е открито по брега на река Провадийска

По брега на река Провадийска край Каспичан е намерено бяло вещество, след инспекция на специалисти от Регионалната ревизия по околната среда и водите /РИОСВ/ в Шумен, на Басейновата дирекция " Черноморски регион " /БДЧР/ и Регионалната лаборатория към Изпълнителна агенция по околна среда. Това оповестиха от пресцентъра на екоинспекцията.

Сигналът за замърсяване на реката, в сектора на фабрика за олио в Каспичан, е подаден от гражданин на града.

При огледа специалистите са установили, че по брега на реката, в региона към точката на заустване на отпадъчни води от предприятието, се следи бяло вещество, което образува пенлив пласт по повърхността на реката. Взети са водни проби от точката на заустване на обекта замърсител, както и три проби от повърхностната вода на реката.

Дадени са две наставления на фабриката от страна на Регионална инспекция за опазване на околната среда. Първото е да се прекрати приключването на непречистени води в реката, а второто - да се подхващат ограничения за разчистване на бялото вещество от крайбрежията в региона към точката на заустване на отпадъчни води от предприятието. По наставление на БДЧР от фабриката би трябвало да почистят речните крайбрежия от нечистите с мазнини сектори в региона й.

РИОСВ-Шумен ще предприеме следващи дейности по отношение на замърсителя, след разбор на резултатите от водните проби.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР