По брега на Искър фирми изхвърлят боклук, бяха информирани институции,

...
По брега на Искър фирми изхвърлят боклук, бяха информирани институции,
Коментари Харесай

Димитър Куманов: Хората с връзките стигат до тоя дето е с джипа и нищо не им правят

По брега на Искър компании изхвърлят отпадък, бяха осведомени институции, само че реакциите са нула. Фирмите са на “неслучайни” хора, постоянно с доста яки връзки, недосегаеми. Гигантският проблем е този. Нищо не им вършат. Хората с връзките стигат до тоя дето е с джипа. Това е ситуацията. Местните хора не смеят да кажат “гък” на никого. Я са споделили, я са останали без дърва, без работа... Това съобщи в ефира на bTV Димитър Куманов от рибарски клуб " Балканка ".

Той изрично уточни, че няма аршин какъв брой ще коства почистването на сметището, образувало се край Своге поради наводнението. Река Искър докара купища боклуци, което извади на показ големия проблем със замърсяванията на речните корита. Именно боклуци бяха причина за огромните наводнения във варненския кв. " Аспарухово ", при което имаше и жертви.

" ВЕЦ-Своге не е отговорен. Всички сме отговорни. Хората имаме реките за боклучарник. Множество компании ги употребяват като сметища. По брега на Искър компании изхвърлят отпадък. Информирани бяха институции, само че реакцията е нула. Прокуратурата щяла да проверява... Тази организация би трябвало да се разсъни, тъй като в този момент няма да заловен никого там ", уточни още Куманов.

По думите му институциите бездействат поради напън.

" Фирмите са на " неслучайни " хора, постоянно с доста яки връзки. Недосегаеми. Гигантският проблем е този. Хората, които вършат нещо по сигналите, след това ги уволняват. При това ръководство в тая страна се случва това. Нищо не им вършат. Хората с връзки стигат до тоя дето е с джипа ", отсече Куманов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР