По близо 1500 PCR теста на месец правят в общинската

...
По близо 1500 PCR теста на месец правят в общинската
Коментари Харесай

МБАЛ „Св. Мина“ е готова за третата вълна, правят по 1500 PCR теста месечно

По близо 1500 PCR теста на месец вършат в общинската МБАЛ , след разкриването на референтна микробиологична лаборатория през ноември предходната година, заяви шефът на лечебното заведение проф. доктор Петър Петров. Това е първата профилирана лаборатория в общинска болница, която бе оборудвана и стартира да действа в разгара на втората вълна на пандемията.
Проф. Петров увери, че МБАЛ „ Свети Мина “ е изцяло оборудвана и подготвена за банкет на пациенти предвид на увеличената заболеваемост напоследък от английския вариант на ковид. Още предходната седмица леглата в Коронавирус отделението бяха увеличени двойно - от 30 на 60 , като в болничното заведение се лекуват леки и приблизително тежки случаи на болни. Не е реалистично леглата да се усилват повече от това, защото болничното заведение още веднъж ще се изправи пред проблеми с личния състав. „ В момента в отделението работят седем лекари, 10 медицински сестри, петима санитари итолкова доброволци “, заяви проф. Петров.
 Откриха дарителска сметка за МБАЛ Свети Мина Откриха дарителска сметка за МБАЛ " Свети Мина "
Община Пловдив насочва зов за поддръжка на дарителската акция, която започва МБАЛ „ Свети Мина “. Средствата са нужен...
Междувременно, към края на построяването е и кислородната апаратура. Реализацията на плана е допустима с помощта на дарения. МБАЛ „ Свети Мина “ ще отвори още веднъж и  „ зелените коридори “ за искащите да се ваксинират , незабавно щом се получат количества от имунизациите. На първия етаж на лечебното заведение има самостоятелен специфичен кабинет за тази цел.
Пред пускане е и най-новото поделение в болничното заведение – това по ревматология. В него ще работят четирима експерти и един доктор без компетентност. Все още обаче вървят процедурите по подписване на контракт с НЗОК, която да отпусне средства по тази клинична пътека.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР