По-бързото разрешаване на кризата в Газа може да помогне за

...
По-бързото разрешаване на кризата в Газа може да помогне за
Коментари Харесай

Американски генерал се опасява от радикализация на още палестинци

По-бързото разрешаване на рецесията в Газа може да помогне за ограничение на цивилните жертви, които могат да подбуден хората да се причислят към редиците на палестинските екстремисти, сподели военачалник Чарлз Браун, ръководител на Обединения комитет на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати, представен от Ройтерс.

Според Браун декларираната цел на Израел за военната му акция в Газа - цялостното заличаване на групировката " Хамас ", която ръководи територията - е " много огромна поръчка ".

Но той също по този начин сподели, че Израел е концентриран върху елиминирането на висшето управление на " Хамас ", което може да се реализира по-бързо.

" Мисля, че колкото по-дълго продължава този спор, толкоз по-трудно може да стане ", сподели Браун пред кореспонденти, преди да дойде в Япония в четвъртък, в първото си в детайли изказване по отношение на спора от неговото експлоадиране преди месец.

Израел стартира наземна и въздушна атака против " Хамас " в Ивицата Газа, след като въоръжени мъже минаха оттова в Южен Израел на 7 октомври, убивайки 1400 души и вземайки към 240 други за заложници.

Палестински чиновници споделиха, че 10 569 поданици на Газа са били убити към сряда, около 40% от тях деца, и филантропичните проблеми в обсадената територия нарастват.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш съобщи в сряда, че броят на цивилните, убити в Газа, демонстрира, че има нещо " очевидно неправилно " във военните интервенции на Израел.

Браун, който пое поста доскоро повече от месец, изрази убеденост, че Израел съблюдава законите на войната в Газа.

Той също по този начин сподели, че има опция израелската войска да усъвършенства обществените си пояснения за държанието си и че той е повдигнал този въпрос пред израелския си сътрудник.

" Има място за усъвършенстване въз основа на това, което виждаме ", сподели Браун. " Това, за което приказвах с него, е по какъв начин да показват - освен с видеоклиповете, само че и до момента в който те приказват за ударите - за какво нападат някои места, да предоставим повече подтекст за самите удари. "

Запитан дали е угрижен, че високият брой на цивилните палестински жертви може да накара хората да се причислят към редиците на екстремистите, Браун сподели: " Да, доста. И мисля, че това е нещо, на което би трябвало да обърнем внимание. "

" Ето за какво, когато приказваме за време - колкото по-бързо може да се стигне до миг, в който да спрат военните дейности, толкова по-малко хора ще се радикализират и ще станат бъдещи членове на " Хамас " ", сподели той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР