По-бързото разрешаване на кризата в Газа може да помогне за

...
По-бързото разрешаване на кризата в Газа може да помогне за
Коментари Харесай

Американски генерал се опасява от радикализация на още палестинци

По-бързото разрешаване на рецесията в Газа може да помогне за ограничение на цивилните жертви, които могат да подбуден хората да се причислят към редиците на палестинските екстремисти , сподели военачалник Чарлз Браун, ръководител на Обединения комитет на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати, представен от Ройтерс.

Според Браун декларираната цел на Израел за военната му акция в Газа - цялостното заличаване на групировката " Хамас ", която ръководи територията - е " много огромна поръчка " .

Но той също по този начин сподели, че Израел е концентриран върху елиминирането на висшето управление на " Хамас ", което може да се реализира по-бързо .

" Мисля, че колкото по-дълго продължава този спор, толкоз по-трудно може да стане ", сподели Браун пред кореспонденти, преди да дойде в Япония в четвъртък, в първото си в детайли изказване по отношение на спора от неговото експлоадиране преди месец.

Израел стартира наземна и въздушна атака против " Хамас " в Ивицата Газа, откакто, убивайки 1400 души и вземайки към 240 други за заложници.

Палестински чиновници споделиха, че, към 40% от тях деца , и филантропичните проблеми в обсадената територия нарастват.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш съобщи в сряда, че броят на цивилните, убити в Газа, демонстрира, че има нещо " очевидно неправилно " във военните интервенции на Израел .

Браун, който пое поста доскоро повече от месец, изрази убеденост, че Израел съблюдава законите на войната в Газа.

Той също по този начин сподели, че има опция израелската войска да усъвършенства обществените си пояснения за държанието си и че той е повдигнал този въпрос пред израелския си сътрудник.

" Има място за усъвършенстване въз основа на това, което виждаме ", сподели Браун. " Това, за което приказвах с него, е по какъв начин да показват - освен с видеоклиповете, само че и до момента в който те приказват за ударите - за какво нападат някои места, да предоставим повече подтекст за самите удари. "

Запитан дали е угрижен, че високият брой на цивилните палестински жертви може да накара хората да се причислят към редиците на екстремистите , Браун сподели: " Да, доста. И мисля, че това е нещо, на което би трябвало да обърнем внимание. "

" Ето за какво, когато приказваме за време - колкото по-бързо може да се стигне до миг, в който да спрат военните дейности, толкоз по-малко хора ще се радикализират и ще станат бъдещи членове на " Хамас " ", сподели той.
 Макрон: Спешно е нужна филантропична пауза в Газа
Макрон: Спешно е нужна филантропична пауза в Газа

В конференцията в Париж вземат участие представители на към 80 страни, както и ръководители на интернационалните организации
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР