По бързо производство на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден В.В.,

...
По бързо производство на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден В.В.,
Коментари Харесай

19-годишен отива в затвора за трафик на мигранти

По бързо произвеждане на Районна прокуратура-Стара Загора е наказан В.В., на 19 година Той е приет за отговорен за това, че на 22.01.2023 година на 180 км на автомагистрала " Тракия “, в землището на гр.Чирпан, с  цел да набави за себе си имотна полза - пари, посредством потребление на моторно транспортно средство – лек автомобил, марка " Опел Астра “, незаконно е подпомагал повече от едно лице – пет мъже, от които двама малолетни, всички жители на Сирия, да минават в страната в нарушаване на закона. Престъплението е квалифицирано по член 281 алинея 2 т. 1, т.4 и т. 5  вр. ал.1 от Наказателния кодекс, оповестиха от Прокуратурата.

В рамките на два дни В.В. е притеглен като обвинен и наказан по бързото произвеждане. По делото е открито, че той имал информация за група мигранти, които се намирали в гориста околност сред гр. Сливен и гр. Нова Загора. Те очаквали да бъдат превозени до гр. Елин Пелин против възнаграждение от 4000 лева В.В. отишъл до мястото и взел чужденците с лек автомобил " Опел Астра “, който бил закупил ден по-рано. На 180 км на автомагистрала " Тракия “ в землището на гр.Чирпан В.В. бил спрян от полицейски чиновници, които открили, че превозвал петима жители на Сирия, двама от тях малолетни.

Той е признал виновността си. По съглашение, утвърдено от Районен съд-Чирпан, на В.В. е наложено наказване от 7 месеца отнемане от независимост при първичен " общ “ режим и санкция в размер на 500 лева Определението на съда е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР