По бързо производство на Окръжна прокуратура-Русе турски гражданин е осъден

...
По бързо производство на Окръжна прокуратура-Русе турски гражданин е осъден
Коментари Харесай

Осъдиха турчин за контрабанда

По бързо произвеждане на Окръжна прокуратура-Русе турски жител е наказан за контрабанда на артикули – закононарушение по член 242, алинея 1, б. „ д “, вр. с член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

С.К. е приет за отговорен за това, че на 02.05.2022 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ и на 03.05.2022 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт ”Дунав мост ”, гр. Русе, при изискванията на продължавано закононарушение – на два пъти, пренесъл през границата на страната без знанието и разрешението на митниците артикули за търговски цели в огромни размери – 2712 броя каски, обувки, жилетки, колани, ръкавици, раници, кобури и други продукти. Всички артикули са на обща стойност 111 725,50 лв..

За осъщественото закононарушение той е наказан на една година отнемане от независимост, като осъществяването на наказването на съображение член 66, алинея 1 от Наказателен кодекс се отсрочва с изпитателен период от три години и санкция в размер на 10 000 лв.. На съображение член 242, алинея 7 от Наказателен кодекс движимостите (стоките), предмет на закононарушението контрабанда, се лишават в интерес на страната.

Делото е завършено след утвърдено от съда съглашение, което има последствия на влезнала в действие присъда.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР