По-бърза обработка на 4K и 8K материали за популярните видеоформатиAMD

...
По-бърза обработка на 4K и 8K материали за популярните видеоформатиAMD
Коментари Харесай

Radeon Pro SSG ускорява работата с Adobe Premiere Pro CC

По-бърза обработка на 4K и 8K материали за известните видеоформати

AMD Radeon Pro SSG e проектирана особено за редактиране на видео и към този момент има„ нейтив “ поддръжка в Adobe Premiere Pro CC

AMD и Adobe оповестиха мощно решение за 4K и 8K видео потоци и редактиране на известните видеоформати, което форсира индустриалния развой и дава на редакторите уголемен надзор при работа с некомпресирани видеоматериали с висока резолюция.

Новата версия на Adobe Premiere Pro CC включва вградена поддръжка на AMD Radeon Pro SSG – графична система, проектирана особено за редактиране на видео, с изключителна продуктивност, съчетаваща AMD Vega GPU архитектура и 2TB NVMe сторидж, интегриран на графичната карта.

Комбинацията от Adobe Premiere Pro CC и Radeon Pro SSG е атрактивното решение за произвеждане на видео с висока резолюция, поддържащо 4K и 8K материали и снимано в най-разпространените формати като ARRI AMIRA, Canon XF и RAW, Panasonic AVC и P2, REDCODE RAW, и Sony XDCAM, XAVC и RAW.

Обикновено работата с тези изходни видеоформати изисква доста висока изчислителна мощ и потенциал на паметта за тяхното декодиране в действително време. Adobe Premiere Pro CC и Radeon Pro SSG понижават тесните места при централния процесор и паметта, като експертите могат да реализират допустимо най-хубави резултати с всички елементи на некомпресираното видео, подчертаха от AMD.

Повечето продукции през днешния ден снимат материалите с висока резолюция – 4К или 8К, с цел да обезпечат най-висока еластичност при пост-продукцията; до момента обаче не е имало ефикасен метод да се редактират голям брой потоци от тези материали с цялостна резолюция. Редакторите са принуждавани да правят своята работа с прокси файлове вместо с истинския сниман материал, транскодирайки към по-ниска резолюция, за по-облекчена работа с множеството работни станции.
още по тематиката
Комбинацията на Adobe Premiere Pro CC с Radeon Pro SSG праща прокси файловете в предишното. Редакторите в този момент могат да работят с няколко потока 4K или 8K видеоматериали с висока резолюция в некомпресиран формат, освен това по-плавно в сравнение с с прокси файловете с по-ниска резолюция.

Решението мощно понижава потреблението на CPU, отстранява бремето върху локалната памет и служи като непрекъснат кеш-буфер с голям размер, който може да бъде локален от работна станция към друга машина без нужда да се трансферира самият материал.

Radeon Pro SSG включва високоскоростни NVMe устройства с огромен потенциал на борда на графичната карта. Това е първата графична карта, предлагаща 2TB сторидж за „ тежки “ работни задания като видео с висока резолюция, VR и сглобяване на 360-градусово видео.

Картата е основана на Vega GPU архитектура с 12,3 TFLOPS върхова мощ при калкулации с единична акуратност за най-интензивните натоварвания. Разполага също с 16GB високоскоростен кеш, основан на най-новата HBM2 ECC памет, и включва контролер на кеш с висока пропускателна дарба (High Bandwidth Cache Controller – HBCC).

Софтуерът Adobe Premiere Pro CC с „ нейтив “ поддръжка на Radeon Pro SSG бе показан на 2018 NAB Show и е наличен на пазара от началото на април.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР