По българските улици трябва да се веят български знамена. Не

...
По българските улици трябва да се веят български знамена. Не
Коментари Харесай

Радев: По българските улици трябва да се веят български знамена

По българските улици би трябвало да се веят български флагове. Не бива да позволяваме пристрастеностите на войната да се придвижват в България. Това разгласи президентът Румен Радев пред публицисти по време на честванията на Деня на храбростта и празника на Българската войска.

„ Конфликтът (т.е. войната в Украйна - бел. ред.) няма да бъде къс, той ще се разраства. Очаквам рационални решения, защото самата дефиниция „ военно техническа помощ “ е задоволително разтеглива и рискована. Само преди дни приканих да не позволяваме пристрастеностите на войната да се придвижват в България. Още един път приканвам политиците деликатно да преценят последствията от думите си, да не дълбаят разграничителни линии в обществото “, заяви той, представен от „ Сега “.Относно сблъсъците на стачкуващи в центъра на София през миналите дни, откакто български и украински жители пробваха да опаковат Паметника на Съветската войска със знамената на двете страни в символ на съпричастност към Украйна, Румен Радев съобщи: „ Абсолютно неприемливо е в центъра на столицата да се основават конфликти във връзка войната. Това е рисково. По българските улици би трябвало да се веят български флагове. Наш дълг, и човешки и публичен, е да поддържаме жертвите на войната. Но кръвопролитията стартират с милитаристки апели. Затова всеки, който по един или различен метод, който придвижва тези пристрастености в България или ни въвлича във войната, би трябвало да е подготвен да понесе последствията “, подчерта президентът.

Радев цитира думи на някогашния министър председател на Чехия Вацлав Клаус, съгласно който „ бягството от договаряния и отиването в сферата да доведем тази война до победа значи удължение на спора и самоликвидация, икономическа, на Европа. Явно сме се запътили натам “, заключи той.

Политическият план на Стефан Янев

Радев разяснява и новата партия на Стефан Янев, който бе министър председател в служебния му кабинет. „ Назначените от мен министри бяха мощни, когато работеха дружно като екип в служебния кабинет. Впускането в партийната политика се оказа напълно друго тестване, непостижимо за доста от тях. За повторно на президентството се приписва политически план, това е неверно схващане, защото не работя с подставени лица. Ако аз поддържа самодейност или партия, ще го заявя персонално “, посочи Радев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР