По 80 лева за кило череши от Чили броят баровци

...
По 80 лева за кило череши от Чили броят баровци
Коментари Харесай

Новогодишен лукс: Баровци броят 80 лева за кило череши

По 80 лв. за кило череши от Чили броят баровци в навечерието на Новата 2020 година Големите и сладки червени плодове, докарани от далечната южноамериканска страна, се оферират в дребните магазинчета за плод и зарзават в разнообразни столични квартали. Явно с цел да не стряскат потребителите на доста места търговците са написали цената за 100 грама, която е 8 лв..
"Черешите за Нова година не са по джоба на всеки ", цъкат с език купувачи, на което пък продавачите дават отговор: "Цената е такава, тъй като тези череши въпреки всичко идват отдалече ". Почти на същата цена търговци оферират и череши от Аржентина.
В интерес на истината чилийските плодове са огромни, сочни и вкусни, само че пък и цената им е много солена за българския джоб. Когато излизат първите български череши в края на май се продават към 15-20 лв..
За колосалните 50-60 лв. се оферират малини и боровинки от Испания, Чили и Канада. Ягоди от средиземноморските страни по Нова година се продават сред 35 и 70 лв. според от размера и сорта.
Ако въпреки всичко се изкушавате да сложите на празничната софра череши, ягоди, малини и боровинки може да си купите кесийка от по 100 или 200 грама.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР