По 70 лева добавки за Великден ще даде кабинетът на

...
По 70 лева добавки за Великден ще даде кабинетът на
Коментари Харесай

МС обеща: По 70 лева добавка за Великден за някои пенсионери

По 70 лв. добавки за Великден ще даде кабинетът на пенсионерите, които получават пенсия под линията на беднотия, т.е. под 504 лв., само че без добавки и обезщетения към тях. Това са пенсии за стаж и възраст, инвалидни пенсиии, наследствените от умрял родител и други

Това заяви служебният министър председател Гълъб Донев. Възрастните ще получат парите директно преди великденските празници. Средствата, които страната отделя за изплащането на добавките за възрастните са в размер на 72 милиона лв., осведоми министър-председателят.

Липсата на нормативна опция от сегашния бюджет за погашение на великденските добавки към пенсиите ни затрудни. Разбираме, че огромна част от пенсионерите са в затруднено финансово положение, съобщи Донев.

Ще направя значимо конкретизиране – добавмката към пенсията е тип обществена поддръжка към най-уязвимите., не е част от пенсията и не зависи от осигурителния принос, сподели министър председателят.

Принципът който се ползва в Европейски Съюз – обществените ограничения да се насочат към най-уязвимите, като без подозрение такива са възрастните, които получават пенсия под линията на беднотия, продължи той.

За някои това е лесна работа, убеждавам ви, че не е. Осигуряваме тия средства макар рестриктивните мерки, която ни даде 48-то Народно събрание, от икономисан запас, изясни Гълъб Донев.

Той изясни, че осъзнава по какъв начин се усещат останалите пенсионери, изключително хората, чийто месечен приход е малко над 504 лв., само че това са опциите на бюджета сега.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР